Sinan Ogan Balikesir'de

Türkiye Ittifaki Partisi Balikesir Il Baskanligi, il kongresini gerçeklestirdi. Kongreye, genel seçimlerde Ata Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi olan Dr. Sinan Ogan da katildi.

Sinan Ogan Balikesir'de
Balikesir Avlu kongre merkezinde düzenlenen Türkiye Ittifaki Partisi il kongresine katilan Dr. Sinan Ogan, konusma gerçeklestirdi. Konusmasinda erken seçim olmamasi halinde 2028 yilinda yapilacak genel seçimler için yerelde hazirlanmanin önemine vurgu yapan Ogan, “Önümüzdeki genel seçimler için yerelden baslayarak simdiden hazirlanmamiz gerekiyor. Geçtigimiz seçimlerde Ata Ittifaki’nin ne denli büyük rol oynadigina hepimiz sahit olduk. Daha yeni partiler olmamiza ragmen bu denli büyük bir rol oynamamiz gelecek seçimlere daha iyi hazirlanmamiz gerektigi gösteriyor bizlere” dedi.

Sinan Ogan ayrica yasanan ekonomik sorunlara dikkat çekerek, ekonomik anlamda atilan adimlarin bu yilin sonlarina dogru iyilesme olarak yansiyacagini belirtti.

Ogan, “Ülkemiz bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da ekonomik mücadelesini sürdürmektedir. Sorunlarimiz yok mu? Var. Su an ekonomide uygulanan dogru politikalara bizlerin de destek vermemiz gerekiyor. Eskilerin tabiriyle kemer sikmak gerekiyor. Biraz sikinti yasayacagiz ancak bugün uygulanan ekonomi politikasinin neticesini yil sonuna dogru alacagimiza inaniyorum” dedi.

Konusmasinda siginmaci ve göçmen kaçakçiligina da deginen Sinan Ogan, kaçak siginmacilarin geri gönderildigini ancak vatandasa duyurulma noktasinda zayif kalindigini dile getirdi. Sinan Ogan konusmalarini su ifadelerle noktaladi:

“Içisleri Bakanligi ile yaptigim görüsmelerde göçmen kaçakçilariyla mücadele rakamlari gayet tatmin edicidir. Eskiden sinirlarimiz kevgire dönmüsken, artik çok sinirli sayida kaçagin ülkemize girdigini ifade edebilirim. Bununla beraber çok ciddi sekilde geri gönderme merkezlerine yakalanan kaçaklarin gönderildigini ve ardinda ülkelerine gönderildigini rakamlarla bildigim için çok gönül rahatligiyla ifade edebilirim. Bir eksik var, bunu ilgili isimlere de ilettim, bu kadar büyük bir faaliyet içindesiniz çok sayida göçmeni geri gönderiyorsunuz ama bunun reklamini yapmiyorsunuz. Vatandaslarimiz bazen bana soruyor, ne oldu göçmenler geri gönderilecekti diye ben de gönderildigini söylüyorum. Onlar da neden biz bilmiyoruz diye soruyor. Iste burada bu isin sadece yapilmasi yetmiyor, bu isin yapildiginin da duyurulmasinda da ihtiyaç var.”
Kaynak: İHA