Öz Bakimini Yapamayanlara Evde Hizmet

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, il genelinde yaslilik, engellilik, hastalik sebebiyle öz bakim ihtiyacini karsilayamayan ayni zamanda karsilayacak yakini da bulunmayan vatandaslara 2023 yilinda 36 bin 743 kez hizmet sundu.

Öz Bakimini Yapamayanlara Evde Hizmet


Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, yaslilik, engellilik veya hastalik sebebiyle dezavantajli grupta bulunan ihtiyaç sahibi bireylere düzenli araliklarla öz bakim, ev temizligi ve elektrikli hasta karyolasi destegi veriyor. 2023 yilinda ihtiyaç sahibi binlerce kisiye öz bakim, ev temizligi, hasta karyolasi ve hasta yatagi gibi hizmetler sunan büyüksehir, bu hizmetleriyle Kocaeli’de gönüllere girdi. Yaslilik, engellilik, hastalik veya geçirdigi kaza sebebiyle öz bakim ihtiyacini karsilayamayan ayni zamanda karsilayacak yakini da bulunmayan vatandaslara 2023 yilinda 36 bin 743 kez hizmet sunuldu. Öz bakim hizmetleri kapsaminda saç kesimi, sakal tirasi, tirnak kesimi, vücut temizligi ve banyo hizmetleri yer aliyor.

7 bin 841 ev temizligi hizmeti verildi.

Yasadigi ortamin temizligini yapabilecek durumda olmayan, sosyal destek sistemi zayif veya ücret karsiliginda bu hizmeti alabilecek gücü bulunmayan bin 177 yasli, özel birey ve hasta vatandasa ev temizligi hizmeti verildi.

Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen çalisma ile 2023 yilinda bin 177 haneye 7 bin 841 kez ev temizligi hizmeti verildi.

Büyüksehir belediyesi sürekli ya da geçici olarak yataga bagimli bireylerin bakimlarinin kolaylastirilmasi amaciyla elektrikli hasta karyolasi ve yatagini vatandasin hizmetine sunuyor. Bu kapsamda; elektrikli hasta karyolasi/yatagi ve pike-nevresim takimi, talep dogrultusunda ise hasta yemek masasi, hasta tuvaleti ile hasta çevirme aparati vatandasin adresine teslim ediliyor. Vatandaslarin elektrikli hasta karyolasinda yasayabilecegi olasi teknik sorunlar da ivedi sekilde ekipler tarafindan çözülüyor. 2023 yili içerisinde 2 bin 584 hasta karyolasi, 2 bin 748 hasta yatagi, 590 hasta yemek masasi, 502 hasta çevirme aparati, 153 hasta tuvaleti, 2 bin 378 pike ve nevresim takimi vatandasa teslim edildi. Ayrica 2023 yilinda 269 hasta karyolasinin bakim ve onarimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA