Mudanya Yolu Rahatladi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan projelendirilen Emek-Sehir Hastanesi Rayli Sistem Hatti çalismalarinin tamamlanmasiyla her iki yönde de 3’er serit olarak normale dönen trafik, dron ile havadan görüntülendi. Çalisma sebebiyle uzun kuyruklar olusan mevkide, trafigin rahatladigi görüldü.

Mudanya Yolu Rahatladi
Bursa Sehir Hastanesi’ne kesintisiz ulasimin saglanmasi hedefiyle Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan projelendirilen Emek - Sehir Hastanesi Rayli Sistem Hatti’nda çalismalar hizla devam ediyor. Bakanlar Kurulu karari ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’na devredilen 6,1 kilometrelik 4 istasyonlu hattin Mudanya yolu üzerinde kalan bölümlerindeki çalismalar sebebiyle Geçit bölgesine trafik yogunlugu yasaniyordu. Karayolu üzerindeki rayli sistem çalismalarinin bitip, asfaltlama çalismalarinin tamamlanmasiyla Mudanya yolu, 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren her iki yönde de 2’ser serit olarak trafige açilmisti. Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin de yogun mesaisiyle çalismalarin tamamlandigi Mudanya yolu artik her iki yönde de 3’er serit olarak trafige açildi.

Dron ile havadan görüntülenen Geçit bölgesinde, trafigin normal seyrine döndügü ve rahatladigi gözlemlendi. Geçtigimiz gün Bursa protokolüyle açilan yolda incelemelerde bulunan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da sunlari kaydetmisti:

“Geçit hattindaki çalismalarda burada yolun daralmasi, Mudanya yolunu kullanan vatandaslarimizin ciddi sekilde zaman kaybetmesine sebep oluyordu. 11 Eylül 2023 tarihinde 2’ser olarak yolu açmistik, fakat yeterli degildi. Simdi de her iki yönde de yolu 3’er seride çikararak bekleme süresini azaltmis olduk. Insallah subat sonuna kadar da birinci istasyonu Geçit öncesinde Özdilek’e kadar açmis olacagiz. Çalismalarin çok hizli bir sekilde ilerleyecegini ve bu günden sonra yapilan her hamle ile de vatandaslarimizin bu hatti daha da rahat kullanacagini ifade etmek istiyorum.”
Kaynak: İHA