Ilk Atesi Baskan Nuri Tekin Yakti

Zonguldak’in Alapli Ilçesi Asagidogancilar Mahallesinde ilk dogalgaz atesi, Alapli Belediye Baskani Nuri Tekin tarafindan yakildi.

Ilk Atesi Baskan Nuri Tekin Yakti
2022 yilinda yapilan referandumun ardindan Alapli Belediyesinin 6. mahallesi olan Asagidogancilar Mahallesinde 6 ay önce baslanan dogalgaz altyapi çalismalarinin ardindan ilk dogalgaz atesi Alapli Belediye Baskani Nuri Tekin ve Asagidogancilar Muhtari Rahmi Yapar tarafindan Oktay Ailesinin evinde yakildi.

Baskan Tekin, Belediyenin 6. Mahallesi olan Asagidogancilar Mahallesi’ne söz verdikleri gibi dogalgazin evlerde yanmaya basladigini söyledi.

Tekin, “Asagidogancilar Mahallesi 2022 yilinda yapilan referandumla Belediyemizin 6. Mahallesi olarak Belediyemize katildi.

Mahalle sakinleri bizde en çok dogalgaz talebi olmustu. 2023 yilinin sonuna kadar dogalgazin evlere kadar geleceginin sözünü mahalle sakinlerine vererek hemen çalismalara basladik. Aksa Düzce Eregli Dogalgaz Sirket Müdürü Ender Onur bey ile yaptigi görüsmeler ve ikili iliskilerle dogalgaz çalismalarina 6 ay önce baslanarak yeni yildan önce dogalgazi mahallemize getirdik. Yapilan testlerin ardindan bugün Oktay Ailesinin evinde ilk dogalgaz atesini yakmak bizlere nasip oldu. Belediyeye katilan mahallelere dogalgazin ulastirilma sürecinin genellikle 5 yil sürdügünü, Ender Bey’in gayretleri ve ikili iliskilerle Asagidogancilar Mahallemize dogalgazi 6 ayda ulastirdik. Ben Mahallemize hayirli olsun diyorum. Dogalgaz Sirket Müdürü Ender Onur Bey’e, Rahmi Yapar muhtarima bu iste emegi gecen herkese çok tesekkür ediyorum.”

Özelikle Baskan Tekin’e çok tesekkür ettiklerini belirten Asagidogancilar Mahalle Muhtari Rahmi Yapar, “Belediye Baskanimiz Nuri Tekin’e ve Aksa Düzce Eregli Dogalgaz Sirket Müdürü Ender Onur Bey’e çok tesekkür ediyorum. Emekleri çok büyüktür. Bugün Alapli Belediyesinde Nuri Baskan olmasiydi. 2023 yilinin sonunda dogalgazin gelmesi mümkün degildi. Öncelikle bize imari acilen bitirip yatirim olmadan yatirima aldirmasini bildi. Kendisine mahallem adina çok tesekkür ediyorum.” dedi.

’Dogalgaz kisa sürede mahallemize geldi’

Ev sahibi Kemal Oktay ise, “Belediye Baskanimiz Nuri Tekin ve Muhtarimiz Rahmi Yapar’a çok tesekkür ediyorum. Onlarin sayesinde dogalgaz kisa sürede mahallemize geldi. Herkese çok tesekkür ediyoruz.” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA