Bodrum'u Firtina Vurdu

Mugla’nin Bodrum ilçesinde etkili olan firtina nedeniyle tekneler batti, agaçlar devrildi, isletmelerin tenteleri zarar gördü.

Bodrum'u Firtina Vurdu


Meteoroloji’nin firtina uyarisi yaptigi Bodrum’da dün gece saatlerinden güneyli yönlerden itibaren firtina etkili olmaya basladi.

Günlük yasami olumsuz yönde etkileyen firtina nedeniyle ilçenin farkli noktalarinda devrilen agaçlara Bodrum Belediyesi ekiplerince müdahale edildi. Yarimada’nin güney sahillerine dev dalgalar vurdu. Gümbet Koyu’nda demirli bir yelkenli, firtinanin etkisiyle kiyiya sürüklenip karaya oturdu. Yan sekilde duran yelkenli hasar aldi.

Bitez Koyu’nda bagli amatör balikli teknesi su aldi, bu teknelerden bazilari suya gömüldü. Teknelerin içerisindeki malzemeler sahile dagildi. Bölge sakinleri dagilan malzemeleri sahiplerine teslim etmek için topladi. Bitez’de sahil kenarindaki çöp bidonlari dalgalarla yerinden çikip denize sürüklendi.

Firtinanin etkiledigi noktalardan biri de Gümüslük sahili idi. Koyda demirli bir yelkenli tonozdan ayrilip kiyiya sürüklendi, karaya oturdu. Teknenin kurtarilmasi için çalisma baslatildi.

Firtinada ilçede faaliyet gösteren bazi isletmelerin tenteleri zarar gördü. Marina içerisinde bir restoranin tentesi firtinayla terasa uçarken, korkuluk camlari da yere düstü. Olay, maddi hasarla atlatildi.

Bodrum’da firtina aksam saatlerinde etkisini kaybedecek. Ilçede Sali gecesine kadar araliklarla saganak yagis bekleniyor. Öte yandan firtina esnasinda Bitez’de bir sporcunun dev dalgalarin arasinda sörf yaptigi görüldü.

Dalgalarin arasinda bata çika mücadele eden sporcu, sahildeki vatandaslarca ilgiyle takip edildi.
Kaynak: İHA