Bitlis'te Kayak Sezonu Açildi

Bitlis’te kar kalinliginin yeterli seviyeye gelmesiyle birlikte merkezde bulunan El Aman Tesisi, kayak severlerin hizmetine açildi.

Bitlis'te Kayak Sezonu Açildi
Bitlis’te 2 gün boyunca etkili olan kar yagisi yerini günesli havaya birakti. Günesi gören Bitlisliler de solugu kayak merkezlerinde aldi. Geçtigimiz persembe günü baslayan ve cuma günü gece saatlerine kadar süren kar yagisi yerini günesli havaya birakti. Kent merkezinde kar kalinliginin 30 santimetreye ulastigi Bitlis’in yüksek kesimlerinde ise 60 santimetre kar örtüsü olustu. Günesi de gören Bitlisliler kayak merkezlerine giderek 2024 kis sezonunu açti.

Yagislarin durmasi ve günesin de açmasiyla kayak severler kent merkezine yaklasik 5 kilometre uzaklikta bulunan El Aman Hani Kayak Merkezi’ne gitti.

Hafta sonu olmasi nedeniyle çocuklariyla birlikte kayak merkezine giden aileler, bir taraftan bol bol fotograf çekerken, diger taraftan da kayak yapmanin keyfini çikardi.

Çocuguyla birlikte kayak merkezine gelen Özkan Tuncel, Bitlis’in kayak merkezleri bakimindan önemli bir yer oldugunu belirterek, “2024 kayak sezonunu bugün açtik. Vatandaslarimiz da oldukça ilgi göstermis. Kayak merkezlerimiz çok güzel. Biraz da sosyal tesislerimiz güçlendirilirse buralar çok daha güzel olur. Biz bugün kayak sezonumuzu açtik. Bütün kayak severleri de buraya kayak yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Hafta sonu tatili ve havanin da günesli olmasini firsat bilen vatandaslar hem kendileri hem de çocuklariyla birlikte karin keyfini çikardi.
Kaynak: İHA