Binlerce Kisi Sehitler Için Sarikamis'ta Yürüdü

Sarikamis Harekati’nin 109. yilinda düzenlenen "Türkiye Sehitleriyle Yürüyor" etkinligi, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ve binlerce kisinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Binlerce Kisi Sehitler Için Sarikamis'ta Yürüdü
1. Dünya Savasi’nda Enver Pasa komutasindaki Osmanli ordusunun Rus isgali altindaki topraklari kurtarmak için baslattigi ve 90 bin askerin sehit oldugu Sarikamis Harekati’nin 109. yilinda Kars’in Sarikamis ilçesinde binlerce kisi bir araya geldi.

Binlerce vatandas sabahin erken saatlerinde harekat sirasinda yogun çatismalar yasanan, birçok askerin çatismada ya da donarak sehit düstügü Soganli ve Allahuekber Daglari arasindaki Kizilçubuk Zirvesi’nde toplandi. Burada Kur’an-i Kerim okunarak, sehitler için dualar edildi. Soguk havaya ragmen komando timlerinin de aralarinda bulundugu binlerce kisi, ellerinde Türk bayraklariyla tekbirler esliginde Yukari Sarikamis Sehitligi’ne yürüyüse geçti. Yaklasik 5 kilometrelik yürüyüs Ay Yildiz Tören Alani’nda son buldu.

Yürüyüse; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin, Eski Bakan Ahmet Aslan, kurum yöneticileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA