Ulastirma Ve Altyapi Bakani Düzce'ye Geliyor

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün girisimleri ile hazirlanan Düzce Sürdürülebilir Kentsel Ulasim Plani Projesi açilis etkinligi Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu’nun katilimi ile 8 Ocak Pazartesi Günü Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yapilacak.

Düzce Belediyesi, geçtigimiz yillarda hazirlanan Düzce Ulasim Master Plani’ndan sonra Avrupa Birligi fonlarindan destek alan sürdürülebilir ulasim sistemlerini destekleyen projeler konusunda da girisimde bulunmustu. Düzce Sürdürülebilir Kentsel Ulasim Plani Projesi’nden 1 Milyon 350 bin Euro hibe almaya hak kazanan Düzce Belediyesi projenin uygulama asamasina geçmesi amaciyla düzenlenen açilis etkinligine ev sahipligi yapacak. Türkiye’de büyüksehirlerden sonra il bazinda ilk ve tek olma özelligini tasiyan ve Düzce Belediyesi ev sahipliginde yapilacak etkinlige Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu da katilacak.

Sürdürülebilir kentsel ulasim plani projesi nedir?

Baskan Faruk Özlü’nün yakindan takip ettigi ve Düzce’nin uzun yillar öngörülen kent içi ulasim sistemlerinin gelistirilmesi projelerine rehberlik edecek 1 Milyon 350 Bin Euro hibeli proje planinin temel amaci, Düzce’de yasanabilir bir çevre ve etkili bir ulasim agi olusturarak kentsel gelisimi desteklemek olacak.

Projede toplu tasima sistemlerindeki etkinlik ve erisilebilirligi artirmak, çevre dostu alternatiflerin tesvik edilmesi, altyapinin güçlendirilmesi, aktif ulasimin tesvik edilmesi ve akilli trafik yönetimi gibi unsurlari içeren genis kapsamli bir plani hayata geçirilecek.

Plan, ulasim alaninda karsilasilan mevcut sorunlari analiz ederek çözüm odakli bir yaklasimla hareket etmeyi amaçliyor. Kent içi trafik yogunlugunu azaltmak, karbon salinimini düsürmek ve ulasimin maliyet etkinligini artirmak için çalismalar yürütülecek. Ayrica teknolojik yenilikler entegre edilerek akilli ulasim sistemlerinin benimsenmesi tesvik edilecek.

Projenin açilis etkinligi 8 Ocak Pazartesi Günü saat 09:00’da Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yapilacak.
Kaynak: İHA