Halk Ozanindan Devlet Bahçeli'ye 'Devlet Geliyor Devlet' Türküsü

Osmaniye’nin düsman isgalinden kurtulusunun 102’inci yili kutlama etkinlikleri çerçevesinde Çukurova Asiklar Bayrami gerçeklestirildi. Programda; halk ozani Hilmi Sahballi, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’ye yaklasan yerel seçimler öncesinde türkü hediye etti.

Osmaniye’nin düsman isgalinden kurtulusunun 102’inci yili çesitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde; Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Folklor Arastirma Dernegi (OFAD) isbirliginde Uluslararasi Çukurova Asiklar Bayrami gerçeklestirildi.

Gecede kahramanlik türküleri seslendirildi, siirler okundu. Ünlü Halk Ozani Hilmi Sahballi ise ilk kez seslendirdigi “Devlet geliyor devlet” isimli eserini MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’ye hediye etti. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Amfisindeki program, Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasi ile basladi.

Devaminda Emekli Imam Hatip Ismail Gümüs tarafindan sehitler için Kur’an-i Kerim okudu ve dua edildi.

OFAD Baskani Abdullah Gizlice sunumunda gerçeklesen programda, Asik Hilmi Sahballi, Asik Turabi, Asik Eyyubi, Asik Rahim Saglam, Asik Kul Nuri, Asik Öksüz Ozan, Asik Halil Daylak, Kazakistan’dan Asik Bakaris Nuriman, Ozan Asikar, Asik Adnan Özcandan, Asik Gaygili, Asik Karayigit Osman, Asik Vuslati, Asik Bekir Kurt ve Asik Ali Güler sahne aldi. “Sehitler ölmez vatan bölünmez” temali gece, Asik Turabi ve Asik Halil Daylak’in “hos geldiniz” türküleri ile basladi.

Ardindan Asiklarin atismalari salonda ilgiyle dinlendi. Osmaniyeli asiklar Bekir Kurt ve Asik Ali Güler eserlerini seslendirdi.

Devlet Bahçeli’ye “Devlet geliyor devlet” türküsü hediye edildi

Sosyal medyada büyük begeni toplayan ’Vittiri Vizzik Adamlar’ sarkisiyla da taninan ünlü halk ozani Hilmi Sahballi, birbirinden güzel türkülerini salondaki katilimcilar için söyledi.

Hilmi Sahballi, programin devaminda ise MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’ye yaklasan yerel seçimler öncesinde türkü hediye etti. Sahballi, ilk kez Çukurova Asiklar Bayraminda söyledigi “Devlet geliyor devlet” isimli türküsüne salondakiler alkislariyla eslik etti. Sahballi’nin son olarak söyledigi ‘Vittiri Vizzik Adamlar’ ve ‘Adam sanki kütük” isimli türküleri begeniyle dinlendi.

Ardindan, Gümüshaneli Asik Kul Nuri ve Erzurumlu Asik Rahim Saglam kahramanlik türküleri seslendirdiler, ardindan atismalari dinlendi. Kazakistan’dan katilan Asik Bekaris Nuriman ise Kazakça halk türküsü seslendirdi.

Programin sonlarina dogru ise OFAD Baskani Abdullah Gizlice, 1997 yilindan bugüne kadar “Asiklar Bayrami” programlarini gerçeklestirdiklerini belirterek, bugüne kadar yapmis oldugu katki ve desteklerden dolayi Belediye Baskani Kadir Kara’ya tesekkür edip, Karatepe kilimi hediye etti. Baskan Kadir Kara ise programa katilmaktan onur duydugunu belirterek, “Bugün dünyada yasanan olaylari, mazlumlarin ve güçsüzlerin nasil ezildigini hepimiz görüyoruz. Gözlerimiz yasararak, yüreklerimiz sizlayarak izliyoruz. Bir daha bu topraklara düsman çizmesi girmesin. Bir daha bu ülkede asla Istiklal Marsi yazilmasin diye birlik ve beraberlik içerisinde yasamaya devam edecegiz diyorum.” Dedi. Asik Öksüz Ozan, Asik Adnan Özcan’dan ve Asik Eyyubi’nin ardindan Asik Kul Nuri, Asik Rahim Saglam ve Asik Temel’in birlikte söyledigi “Ölürüm Türkiyem” eseri ile Asiklar Bayrami programi sona erdi.
Kaynak: İHA