ETÜ'de Siber Güvenlik Semineri

ETÜ’de siber güvenlik semineri düzenlendi.

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ve ögrenci topluluklarindan Tech Kulubü is birligiyle Siber Güvenlik semineri düzenlendi.

Siber güvenlik alanindaki güncel gelismeler ve kariyer imkanlarinin konusuldugu seminere çok sayida ögrenci katildi.

Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögretim üyelerinden Dr. Ögr. Üyesi Merve Yildirim moderatörlügünde hibrit olarak düzenlenen seminere konusmaci olarak katilan Siber Güvenlik Uzmani Ilker Burak Adiyaman, sektörde is imkanlarinin giderek genisledigini belirterek siber saldiri türleri, sizma testleri ve kullanilan araçlar ve kariyer imkanlari hakkinda dinleyicilere bilgi verdi.

Etkinlige dair degerlendirmede bulunan Dr. Ögretim Üyesi Yildirim ise günümüzde siber güvenligin gerek kurumsal gerekse de bireysel düzeyde bir gereklilik haline geldigine dikkat çekerek: “Internet kavraminin hayatimizin ayrilmaz bir parçasi haline gelmesi ve kullaniminin her geçen gün artmasi siber güvenligin önemini de artirmaktadir. Bölümümüzde ögrencilerimiz bu konuda kapsamli olarak egitim görüyor. Bunun yani sira düzenledigimiz çesitli etkinliklerle ögrencilerimizi sektörün önde gelen isimleriyle bulusturarak onlarin bilgi ve deneyimlerinden istifa etmelerini sagliyoruz. Bu kapsamda yurt içinde ve yurt disinda siber güvenlik alaninda önemli islere imza atan Burak Ilker Adiyaman ögrencilerimize çok kiymetli bilgiler verdi” diye konustu.

Kaynak: İHA