Edirne Kent Ormani Açilacak

Edirne’de Meriç Nehri kenarindaki Izzet Arseven Kent Ormani’na (Sögütlük) yapilacak Millet Bahçesi projesi için çevreciler ve Sögütlük Dogal Kalsin Platformu tarafindan mahkeme süreci devam ederken ,mahkeme kararina göre revize edilen planinin bu ay içinde ihale edilecegini belirten Edirne Valisi Yunus Sezer, Sögütlük Kent Ormaninin yaz aylarinda açilacagi müjdesini verdi.

Vali Sezer, "Belki nehrin kiyisindaki insaat çalismalari biraz devam edecek. Onu da ihale yapildiktan sonra kisa süre içerisinde tamamlariz diye düsünüyorum. Yazin orayi açacagimizi düsünüyorum" seklinde konustu.

Valilik Toplanti salonunda degerlendirme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Sögütlük’le ilgili malumunuz benden önce bir ihale yapilmis. Burasi dava konusu olmus ve ihale iptal edilmis durumda. Ihale iptal edildikten sonra da biz geldikten sonra en azindan yarim kalan isleri tamamlayin ki yapilan isler zayi olmasin diye bir tasviye sürecini yürüttük. 2 bin adet büyük agaçlar dikilmis, fidanlar dikilmis, bunlarin kurumamasi lazimdi. Yürüyüs yollari da ayni sekilde baslanilmis ama kalmis. Bir önceki hale kapsaminda tamamlattirdik. Ihale tasviye edildi, bu hem Orman Genel Müdürlügü hem de mahkeme kararlari dogrultusunda proje revize edildi. Bu ay içerisinde onun da ihale islemleri tamamlanarak kaldigi yerden tamamlanacak. Iç kisimla ilgili olarak nehrin iki yakasiyla ilgili olarak 3 basamakli yürüyüs yollari var. DSI herhangi bir taskina sebep olmasin diye TOKI ile bir proje çalismasi yapildi. Bu taskin alanlari belki kalabilir, uzayabilir ama iç kismini ihale yapildiktan kisa süre sonra tamamlamayi düsünüyoruz ve belki kismi olarak açilabilir. Çünkü Sögütlük dedigimiz alanda 8 kilometreye yakin yürüyüs ve bisiklet parkuru yapilmis durumda. Hem gençler, hem çocuklar, hem de engelliler için macera parklari ve oyun alanlari olusturulmus durumda. Yine piknik alanlari hazir. Binlerce piknik masasindan kamelyaya kadar üst düzeyde hazir durumda. Belki nehrin kiyisindaki insaat çalismalari biraz devam edecek. Onu da ihale yapildiktan sonra kisa süre içerisinde tamamlariz diye düsünüyorum. Yazin orayi açacagimizi düsünüyorum" dedi.

Vatandaslar olumlu karsiladi

Edirne Valisi Yunus Sezer’in açiklamalarinin ardindan vatandaslar mesire yerinin Haziran ayinda açilmasinin sevgi ile karsiladi.Nazif Kurban isimli vatandas gençlik yillarinin geçtigi yerlerin tekrardan açilmasi sevindirdigini belirtti.

Kurban “çocuklarimizi hava alacagi bir yer olsun , piknik yapilacak gezilecek bir yer olsun” dedi.

Kaynak: İHA