Sarikamis'ta Binlerce Kisi Sehitler Için Yürüdü

Sarikamis sehitleri için binlerce kisi mesalelerle yürüdü.

Sarikamis'ta Binlerce Kisi Sehitler Için Yürüdü
Sarikamis Harekati’nda sehit olan 90 bin asker için binlerce kisi soguk havada mesale yakarak sehitlik anitina yürürken, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen vatandaslar 3 kilometre ellerinde mesalelerle yürüyerek Sarikamis sehitlerini andi.

Sarikamis Harekati’nin 109. yildönümünde 90 bin sehidi anmak için 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri Meydani’nda toplandi. Demokrasi Meydani’nda Soguk Heykel Atölyesi gösterisini izleyen binlerce kisi, hava sicakliginin sifirin altinda 4 dereceye düsmesine aldiris etmeden tekbirler esliginde yürüyüse basladi.

Türkiye’nin farkli kentlerinden gelen vatandaslar, ellerindeki Türk bayraklari ve mesalelerle 3 kilometrelik yürüyüs sonrasi Yukari Sarikamis Sehitligi’ne geldi.

Yürüyüsün ardindan Kars Valisi/Belediye Baskan Vekili Ziya Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Sevim Sayim Madak, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin, Sarikamis Kaymakami Enes Aslantatar, Il Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Il Jandarma Komutani Albay Fatih Cemal Kiper sehitlikte hazirlanan "Ruhunuz sad olsun" yazisini mesalelerle atesledi. Sehitler için dua okundu. Etkinlik daha sonra sona erdi.
Kaynak: İHA