Zeytinburnu Yeni Eserler Kazanmaya Devam Ediyor

Zeytinburnu Belediyesi, açilis için gün sayan Çok Amaçli Etkinlik Salonu, Zeytinburnu Spor Merkezi, Millet Camii ve yeni hizmete giren Telsiz Semt Konagi’yla ilçeye deger katan projelere imza atmaya devam ediyor.

Zeytinburnu Yeni Eserler Kazanmaya Devam Ediyor
Zeytinburnu Belediyesi ilçe sakinlerinin sesine kulak vermeye devam ediyor. Vatandaslardan gelen talepler dogrultusunda ilçede sosyal yasama deger katan birçok projeyi tamamlayan ve halihazirda yenilerinin de hayata geçmesi için çalismalara devam eden Zeytinburnu Belediyesi, Bestelsiz Mahallesi’ndeki Çok Amaçli Etkinlik Salonu, Zeytinburnu Spor Merkezi, Millet Camii’nin insasina hizla devam ederken, yapimi tamamlanan Telsiz Semt Konagi’ni da vatandasin hizmetine sundu. Ilçede yükselmeye devam eden birçok proje de açilis için gün sayarken, önümüzdeki 5 yillik dönemde de yeni yatirimlar devam edecek. Yatirimlardan en önemlisi ise içinde kapsamli bir spor merkezini de barindiracak olan stat projesi olacak.

Çok amaçli etkinlik salonu

Bestelsiz Mahallesi’nde 6 bin metrekare alan üzerine insa edilen Çok Amaçli Etkinlik Salonu, davet, sergi, toplanti, fuar, kongre, genel kurul toplantilari, anma geceleri, tanitim, kokteyl, dügün, hemsehri gecesi gibi farkli organizasyonlarda kullanilabilecek. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nin yaninda bulunan alanda insa edilen Çok Amaçli Etkinlik Salonu projesinde insan ölçeginde ve geçirgen bir tasarim benimsendi. Bu sebeple proje alani içerisinden kamusal geçisleri saglayan akslar olusturuldu. Toplam insaat alani 24 bin 705 metrekare olan salonun kaba insaati bitmek üzereyken 500 kisilik 2 ayri salon olarak tasarlanan proje gerektiginde ahsap bölme panel açilarak bin kisilik tek salon haline gelebilecek. Bina zemin kat, kismi birinci kat, çati kati ve 2 adet bodrum katindan olusacak. Alan içerisinde 382 araçlik otopark + 67 bisiklet - motosiklet otoparki, kadin - erkek mescitleri, teknik birimler, mutfak, yemekhane, bebek bakim odasi, gelin odalari ve VIP bekleme odalari bulunacak. Ayrica projede 6 bin metrekarelik seyir terasi alani bulunacak olup, bu alan Marmara Denizi manzarali birçok etkinlige de ev sahipligi yapacak.

Zeytinburnu Spor Merkezi 9 bransta spor hizmeti verecek

Bestelsiz Mahallesi’nde bulunan Ilçe Emniyet Binasi’nin depreme dayaniksiz oldugu için tahliye edilerek yikilmasiyla bosalan alana Zeytinburnu Spor Merkezi insa ediliyor. 270 kisilik kapasitesiyle fitness, jimnastik, masa tenisi, okçuluk, pilates, reformer (aletli pilates), zumba, taekwondo ve karate branslarinda hizmet verecek spor komplesinin insaati tamamlanacak.

Zeytinburnu Merkezine yeni bir külliye

Zeytinburnu Millet Bahçesi içerisinde insa edilen Millet Camii insaatinda ise yogun mesai devam ediyor. 8 bin 850 metrekarelik insaat alanina sahip Millet Cami’nin 2 ayri tasariminin seçimi ilçe halkinin oylamasina sunulmustu. Insaati tamamlanmak üzere olan Millet Camii, 3 bin kisilik ibadet alani, taziye salonu, emekliler kiraathanesi 4-6 yas arasi Kur’an Kursu ve abdesthaneleriyle ilçenin merkezinde yeni bir külliye niteliginde olacak.

Telsiz Mahallesi Semt Konagi hizmette

Telsiz Mahallesi’ne insa edilen ve vatandasin hizmetine sunulan Semt Konagi 5 kattan olusuyor. Mahalle sakinlerine Aile Sagligi Merkezi, Muhtarlik ve ögrenciler için Bilgi Evi olarak hizmet veren konagin bodrum ve zemin katinda yer alan Aile Sagligi Merkezi’nde 10 adet muayene odasi, acil müdahale odasi, bekleme holü, 2 adet anne izleme, 2 adet çocuk izleme odasi ve Muhtarlik yer alirken, birinci, ikinci ve çati katinda ise Bilgi Evi’ne ait bilgisayar atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, mutfak, kütüphane, konferans, sinema salonu ve mescit bulunuyor.
Kaynak: İHA