Türk Telekom Ve Kizilay'dan Deprem Bölgesindeki Ögrencilere Egitim Ve Teknoloji Destegi

Türk Telekom ve Kizilay arasinda gerçeklestirilen is birligiyle; lise ve üniversite sinavlarina hazirlanan ögrenciler basta olmak üzere, depremden etkilenen ögrencilere yönelik egitime destek projesi basladi. Türk Telekom’un fiber altyapi, teknoloji ve WiFi destegi sundugu Kizilay’in deprem bölgesindeki ‘100. Yil Kütüphaneleri’ndeki siniflarda, Türk Telekom Grup sirketlerinden Sebit’in dijital ve basili egitim çözümlerinden ögrenciler faydalanabilecek.

Türk Telekom Ve Kizilay'dan Deprem Bölgesindeki Ögrencilere Egitim Ve Teknoloji Destegi


Türk Telekom, kurumsal sosyal sorumluluk çalismalarini sürdürmeye devam ediyor. Türk Telekom ve istiraki Sebit ile Kizilay arasinda gerçeklestirilen is birligi kapsaminda, depremden etkilenen illerde egitime destek projesi baslatildi. Türk Telekom, Kizilay tarafindan ilki Hatay’da hayata geçirilen ‘100. Yil Kütüphaneleri’ projesine istiraki ve Türkiye’nin önde gelen egitim teknolojileri sirketlerinden Sebit ile teknoloji ve egitim destegi sunmaya basladi.

Yapay zeka teknolojisiyle sinavlara hazirlanmada kisiye özel akilli çalisma programlari sunan Sebit ürünleri Vitamin LGS ve Raunt ile ögrencilerin ders ve sinav basarilari artirilarak hedeflerine ulasabilmeleri amaçlaniyor.

Türk Kizilay Genel Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz, “Deprem bölgesinde ögrenimini sürdüren çocuklarimiza uygun bir ders çalisma ortami saglamak için bu kütüphaneleri açiyoruz. 100. Yil Kütüphanelerinin duyurusunu yaptigimizda tüm Türkiye’ye bir çagri yapmistik. Bu çagrimiza cevap veren Türk Telekom’la is birligimizi gerçeklestirdik. Çocuklarimiza güzel sartlara sahip çalisma ortamlari olusturmak için var gücümüzle çalisiyoruz. En önemlisi kütüphanelerimizde 44 kisinin oturup çalisabilecegi sekilde sessiz çalisma ortamlari, ders çalisma kaynaklari, bilgisayar, yazicilar, kaynak arastirmasi yapabilecekleri imkanlari var. Bu sekilde dönem dönem derslerle de destekleyebilecegimiz bir ortam olusturmus oluyoruz. Bu yardimlari gerçeklestirmemize vesile olan Türk Telekom yöneticilerine, desteklerini sürdüren yardimsever halkimiza ve gönüllülerimize tesekkür ediyorum” dedi.



Türk Telekom CEO’su Ümit Önal konuyla ilgili olarak, “Türk Telekom olarak Türkiye’ye Deger projeler üreterek, herkes için erisilebilir teknoloji için çalismaya devam ediyoruz. Herkesin esit kosullarda bilgiye erisimini amaçlayan yaklasimimizla; Kizilay’in ‘100. Yil Kütüphaneleri’ndeki siniflara fiber altyapi ve teknoloji destegimizin yaninda, egitim alaninda öncü çalismalar gerçeklestiren istirakimiz Sebit’in çözümlerini sunuyoruz. Bölgede, lise ve üniversite sinavlarina hazirlanan ögrenciler, Sebit’in dijital ve basili egitim çözümleri ile sinavlarina hazirliklarini sürdürebiliyor, konu tekrari yapabiliyor ve ilgili konulara yönelik test çözebiliyorlar. Ilki Hatay’da baslatilan projenin hayata geçecegi her ilde destegimizi hem güçlü internet altyapimiz ile hem de ögrencilerimizin ihtiyaç duydugu teknik donanim ve egitim materyalleri ile sürdürecegiz” dedi.



Kizilay tarafindan baslatilan ‘100. Yil Kütüphaneleri’ projesi, deprem bölgesindeki ögrencilerin ders çalisma kosullarini, bilgiye ve egitim materyallerine erisimlerini desteklemeyi amaçliyor.

Türk Telekom proje kapsaminda, deprem bölgesinde yil boyunca kurulacak yaklasik 50 kütüphanede, lise ve üniversite sinavlarina hazirlanan ögrencilere destek olacak. Internet erisiminin saglanacagi kütüphanelerde ayrica bilgisayar ihtiyaci karsilanirken, Sebit’in kitap setleri ögrenciler için temin edilecek ve dijital ürünler sinavlara hazirlanan ögrencilerin kullanimina açilacak. Projeye Subat ayi sonuna kadar Osmaniye, Adiyaman, Kahramanmaras, Malatya ve Gaziantep illerinde 7 yeni kütüphane daha dahil edilerek genisletilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA