TBMM Baskanvekili Bozdag Açiklamasi 'Belli Ki Can Atalay Unutuldu, Bekir Bozdag Üzerinden Bir Sey Yapiliyor'

TBMM Baskanvekili Bekir Bozdag, Can Atalay’in milletvekilliginin düsürülmesine iliskin karari Mecliste okutmasi nedeniyle yapilan elestirilere iliskin, "Belli ki Can Atalay unutuldu, Bekir Bozdag üzerinden bir sey yapiliyor. Bir defa sunu söyleyeyim; FETÖ terör örgütü elebasi Fetullah Gülen terörist basidir, bir terör örgütünün yöneticisi, kurucusudur, eli kanli bir katildir" dedi.

TBMM Baskanvekili Bozdag, TBMM Genel Kurulu’nda TIP Hatay Milletvekili Can Atalay’in milletvekilliginin düsürülmesine iliskin karari okutmasi nedeniyle kendisine yönelik elestirilere TBMM kürsüsünden cevap verdi. Bozdag, sahsina yönelik haksiz ithamlarda bulunuldugunu belirterek, “Belli ki Can Atalay unutuldu, Bekir Bozdag üzerinden bir sey yapiliyor. Bir defa sunu söyleyeyim; FETÖ terör örgütü elebasi Fetullah Gülen terörist basidir, bir terör örgütünün yöneticisi, kurucusudur, eli kanli bir katildir. Ben bunu defalarca hem medyada hem burada söyledim ama 2011’de, 13 sene önce söylenmis sözü sürekli getirip, benim daha sonra söylediklerimin hiçbirini yok saymak büyük haksizliktir“ ifadelerini kullandi.

Bozdag, konusmasinda sunlari söyledi:

“15 Temmuz’da CHP’den, diger partilerden pek çok arkadasimizla bombalarin altinda her seye ragmen burada olan, ’Bize düsen burada ölmektir’ diye milletvekilleriyle beraber meydan okuyan da bir Bekir Bozdag var. O zaman o konusma da var ve bu devletin içerisine sizmis bu hashasilerin, bu teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin yargisindan, ordusundan, emniyetinden, kurumlarindan ayiklanmasi konusunda Cumhurbaskanimizin liderliginde büyük bir mücadeleyi verirken en önde duran da bu kardesinizdir. Benim yaptiklarim ortadadir. FETÖ ile mücadele konusunda ve bilumum terör örgütlerine Türkiye’yi dar etme konusunda ortaya koydugum iradenin zekati beni bu konuda haksiz yere elestirenlere fazlasiyla yeter, artar bile. Bizim çöplüge attigimiz, çöplükte biraktiklarimizi ve daha sonra ifade ettigimiz net fikirleri de yok sayarak o çöplügü karistirip getirenler, sadece ellerini ve dillerini kirletirler. Ben tüm arkadaslarimizdan istirham ediyorum; lütfen burada sahsiyat yapmadan bir çalisma ortamini hep beraber yapalim. Benim alnim ak, basim dik. Kim ne derse desin anayasaya, yasalara, içtüzüge sadakatle yoluma devam edecegim. Beni itham ederek beni yolumdan, davamdan, anayasa ve yasalari uygulamaktan kimse alikoyamaz. Bekir Bozdag’in hayati 98’den beri kamunun önündedir. Benim ne yaptigim ortada, her sey de kayit altindadir. Birkaç tane örnek alip benim daha sonra yaptigim mücadeleyi ve bunlari devletten ayiklamak için yaptigim gayreti, çabayi hiç kimse yok sayamaz. Terör örgütü vasfi olmadigi dönemde herkesin söylediklerini bir çikarir yaristirirsak neler olur. Ama biz dershanelerin, medya organlarinin, egitim kurumlarinin, derneklerin kapatilmasinda, yarginin, adliyenin, emniyetin, ordunun, devletin tüm kurumlarina sizmis teröristlerin temizlenmesinde büyük bir fedakarlik yaptik. Bunlari kayda geçirmek istedim bir kez daha. Artik bu konuda konusmayacagim, iftira edenlerle hukuk önünde ayrica hesaplasacagimi buradan da ifade etmek istedim.”
Kaynak: İHA