MHP Genel Baskani Bahçeli Açiklamasi '(Can Atalay'in Milletvekilliginin Düsürülmesi) Adalet Yerini Bulmustur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, Can Atalay’in milletvekilliginin düsürülmesiyle ilgili, "Adalet yerini bulmustur" dedi.

MHP Genel Baskani Bahçeli Açiklamasi '(Can Atalay'in Milletvekilliginin Düsürülmesi) Adalet Yerini Bulmustur'
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Hatay Milletvekili Serafettin Can Atalay’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekilliginin düsürülmesi hakkinda X hesabindan açiklamalarda bulundu. Bahçeli, "Gezi Parki davasi kapsaminda hüküm giymis olan Hatay Milletvekili Serafettin Can Atalay hakkinda Yargitay 3. Ceza Dairesi’nin verdigi adil, hakkaniyetli ve hukuk temelli kararin TBMM’nin dünkü birlesiminde okunmasiyla ilgili sahsin milletvekilligi düsürülmüs, nitekim adalet yerini bulmustur" dedi.

.

"Hiç kimsenin bir yargi kararini darbe iddiasiyla yok sayma hakki olamaz"

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti oldugunu belirten Bahçeli, "Hukukun üstünlügü herkes için baglayicidir. Hiç kimsenin suç isleme özgürlügü, suçluyu koruma imtiyazi veya bir yargi kararini darbe iddiasiyla yok sayma hakki olamaz. Demokrasiye, milli huzur ve güvenligimize darbeye tevessül eden Anayasa Mahkemesi’dir. Milli iradenin tecelligahi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa Mahkemesi’nin medya gücünü arkasina alarak ilerlettigi vesayetçi, art niyetli, pesin hükümlü, siyasi hüviyetli sakat ve sancili tutumunu reddetmis, Anayasa’nin 84’üncü maddesinin ikinci fikrasi çerçevesinde kesinlesmis mahkeme kararinin geregini yapmistir" ifadelerini kullandi.

"Millet iradesi demokrasi ve hukuk namusuna sahip çikmistir"

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskan Vekili Bekir Bozdag’i cesur, dirayetli ve tavizsiz yönetiminden dolayi tebrik ediyorum" diyen Bahçeli, "Gazi Meclisin sayginligini muhafaza ve müdafaa gayreti nedeniyle de tesekkürlerimi paylasiyorum. Baskanlik kürsüsü önüne toplanan, sira kapaklarina vuran, Meclisimizi yuhalayarak kendileriyle müsemma olan nefret ve siddet gösterisine heveslenenler, kinanmaya müstahak demokrasi cellatlaridir. Millet iradesi demokrasi ve hukuk namusuna sahip çikmistir. Serafettin Can Atalay’in milletvekilliginin düsmesinin hitaminda yeni bir Gezi provokasyonu telaffuz edenler gaflettedir. Sokagi ve kanunsuz direnisi adres gösterenler, dahasi ülkemiz aleyhine her türlü pozisyonun alinmasindan bahsedenler husumet figüranlaridir. Hiç kimse bedeli ve sonuçlari çok agir olacak bir yanlisin faili olmamalidir. Türkiye’nin anarsiye ve sokak diline teslimiyeti sadece ham bir hayaldir. Demokrasiye ve hukuka saygi herkesin, hepimizin temel sorumlulugudur. Suur kaybinin pençesinde bu sorumlulugun hilafina hareket edenleri ne tarih ne de millet affetmeyecektir" dedi.

Kaynak: İHA