Karacadag Eteklerinde Salvarli Ve Fistanli Kayak Keyfi

Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin tek kayak merkezi konumundaki Karacadag Kayak Merkezi’ne gelen yöre halki, salvar ve fistan giyerek karda kaymanin keyfini çikartiyor.

Karacadag Eteklerinde Salvarli Ve Fistanli Kayak Keyfi
Sanliurfa ile Diyarbakir arasindaki sinirlari belirleyen ve Diyarbakir’a yaklasik 60 kilometre mesafede bulunan Karacadag Kayak Merkezi, 1919 rakimiyla bölgenin zirvesinde yer aliyor.

Bölgede son günlerde etkili olan kar yagisinin ardindan sezona merhaba diyen kayak merkezinde Sanliurfa ve Diyarbakir’in yani sira Gaziantep, Mardin, Batman ve Adiyaman gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik ziyaretçilerin kayak yapmak için adresi oluyor.

Günün erken saatlerinde merkeze gelen ziyaretçilerden yöre halki salvar ve fistanlarini giyerek hem kayak keyfi yapiyor hem de temiz havada mangal yakarak gönüllerince eglenip halay çekiyor.

Yöresel kiyafetleriyle kaymaya gelen Abdulkadir Arslan, Karacadag Kayak Merkezine geldiklerini, herkesi buraya davet ettiklerini söyledi.



Kayak kiyafetinin siktigini, salvarin daha rahat oldugunu belirten Arslan, herkes yöresel kiyafetiyle gelip gezdigini, çok güzel bir yer oldugunu kaydetti.

Ziyaretçilerden Emrullah Çelik, Siverek’ten kaymak için geldiklerini ifade ederek, kar yagdigi zaman her sezon geldiklerini dile getirdi.

Yöresel kiyafetlerle daha rahat oldugunu aktaran Çelik, “Salvar ve pusi ile geliriz daha rahat. Erzurum Palandöken hikaye, adres Karacadag” dedi.

Kaynak: İHA