Hobisi Meslegi Oldu

Yozgat’in Yerköy ilçesinde pandemi sürecinde hobi olarak kuslar için ahsap kafes yapan Adem Selvi, 3 yilda ilçede taninan bir ahsap ustasi haline geldi.

Hobisi Meslegi Oldu
Yerköy’de yasayan Adem Selvi, pandemi sürecinde kuslar için degisik motiflerde ahsap kafesler yaparak dogaya asti. Hobi olarak basladigi kafes yapimini zamanla gelistiren Selvi, kafeslere talep olunca seri üretime geçti. Kisa sürede isin tüm inceliklerini ögrenen Selvi’nin el emegi ürünleri vatandaslardan büyük ilgi gördü.

Evlerinde kus besleyen vatandaslarin ahsap kafeslere yogun ilgi gösterdigini belirten Selvi, isini severek yaptigini söyledi.

Pandemi sürecinde bos zamanlarini degerlendirmek için kafes yapmaya karar verdigini belirten Selvi, kayin agacindan yaptigi kafesleri müsterilerin begenisine sunuyor.

"Zamanla bu hobim sanata ve meslege dönüstü"

Kafeslerin isçilik ve yogun mesai gerektirdigini belirten Selvi, “Pandemi sürecinde bos zamanlarimda vakit geçirmek için hobi edinmeye karar verdim ve kafes yapimina yöneldim. Önceleri yaptigim kafesleri dogaya asarak bu ise basladim. Zamanla bu hobim sanata ve meslege dönüstü. Seri üretime basladim. Isteyen müsterilerime özel kus kafesleri üretiyorum. Vatandaslarin ilgisi yogun oluyor, ben de onlarin taleplerini karsilayabilmek için çalisiyorum. Kafeslerin modeline ve isçiligine göre de fiyatlari degisiyor” dedi.

Kaynak: İHA