BAÜN'de AFAD Arama Ve Kurtarma Egitimi Tamamlandi

Balikesir Üniversitesinde faaliyet gösteren BAÜNDAK, Hafif Arama ve Kurtarma Egitimini basariyla tamamladi. AFAD egitmenleri tarafindan verilen egitimde basarili olan BAÜNDAK üyelerine belge ve hediyeleri taktim edildi.

BAÜN'de AFAD Arama Ve Kurtarma Egitimi Tamamlandi
Balikesir Üniversitesi bünyesinde; dogal afetler, diger arama kurtarma operasyonlari ve acil durumlarda müdahalelerde bulunmak üzere akademik ve idari personel ile ögrencilerin katilimi ile kurulan Balikesir Üniversitesi Dogal Afetler Arama Kurtarma ekibi (BAÜNDAK), “Hafif Arama ve Kurtarma Egitimini” basariyla tamamladi.

AFAD çevrim içi gönüllülük egitimlerini tamamlayan BAÜNDAK ekibi, AFAD egitmenleri tarafindan yüz yüze verilen iki asamali teorik ve pratik “Hafif Arama ve Kurtarma Egitimini” de tamamladi. Teorik ve uygulamali egitimleri tamamlayarak akreditasyon basvurusunda bulun BAÜNDAK ekibi, afet ve acil durumlarda ihtiyaç halinde AFAD ile koordineli olarak hizmet verecek. BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde egitimlerin tamamlanmasinin ardindan, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskani Mustafa Cem Hamzaoglu’nun da katilimiyla gerçeklestirilen kapanis toplantisinda, AFAD egitmenlerine tesekkür ederek hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA