Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Akdeniz kiyilari ile Sinop, Samsun, Ordu ve Sanliurfa çevrelerinin yagmurlu, Marmara’nin kuzey ve batisi, Akdeniz’in iç kesimleri, Güneydogu Anadolu ile Karaman, Bitlis, Hakkari ve Sirnak çevrelerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; Marmara, Kiyi Ege ve Dogu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (40-80 km/saat) seklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu bölgelerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunda çig tehlikesi bulunmaktadir.



Hava sicakligi: Sicakliklarin kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altinda, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeydogu yönlerden hafif ara sira orta kuvvette, Marmara, Kiyi Ege ve Dogu Akdeniz’de kuvvetli ve kisa süreli firtina (40-80 km/saat) seklinde esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu 3

Istanbul: Çok bulutlu, aralikli yagmurlu, yüksekleri yer yer karla karisik yagmurlu 5

Izmir: Parçali ve çok bulutlu 11

Adana: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli 12

Antalya: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli 14

Samsun: Çok bulutlu ve aralikli yagmurlu 8

Trabzon: Çok bulutlu 8

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu -3

Diyarbakir: Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karisik yagmurlu, yüksekleri yer yer kar yagisli 7
Kaynak: İHA