Menteseli Zeytin Üreticileri Bilgilendirildi
Mentese Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan Mentese ilçesi Göktepe Mahallesi’nde zeytin üreticilerine seminer verildi.

Mugla genelinde üreticilere yönelik verilen egitim ve seminerler araliksiz devam ediyor. Bu çerçevede harekete geçen Mentese Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, Göktepe Mahallesi’nde yasayan zeytin üreticilerine yönelik bilgilendirme semineri düzenledi.
Seminerde üreticilere ’Kaliteli zeytinyagi nasil elde edilir’ anlatimi gerçeklestirildi.
Ayrica seminerde zeytinde gübrelemenin nasil yapildigi ve zeytinlikten toprak numunesinin nasil alindigi konularinda da anlatimlar yapildi.
Konu ile ilgili açiklama yapan Mentese Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Kuray; "Bizim buradaki topraklarimiz organik maddece fakir. Organik maddece fakir olan bir topraga siz istediginiz kadar gübre atin o gübreyi bir bitkinin almasi bana göre çok zor. Bizim bu bölgede Subat ayindan sonra atmis oldugumuz tüm gübreler cebe zarar topraga ’da zarar atan üreticilerimiz yanlis yapiyor. Fazla gübre sizin topraginizi çoraklastiriyor sizin topraginizi verimsizlestiriyor. Sizin yapmaniz gereken tek bir sey var, numunelerinizi ister kendiniz alip gelin isterseniz arayin bizi biz gelelim alalim laboratuvarda test yaptirin” dedi.
