Dondurucu Havada Buz Gibi Suya Girdiler

BITLIS – Bitlis’te ‘Altinkalbur Kis Yüzme Senlikleri’ çerçevesinde vatandaslar, dondurucu havada buz gibi suya girip yüzdüler.

Dondurucu Havada Buz Gibi Suya Girdiler
Bitlis’te merkezde suyunun soguklugu ile meshur olan Altinkalbur suyuna giren vatandaslar, hava sicakliginin eksi derece olmasina aldiris etmeden doyasiya eglendiler. Besminare Akademi ve Düsünce Dernegi tarafindan düzenlenen ‘Altinkalbur Kis Yüzme Senlikleri’ renkli görüntülere sahne oldu. Bu yil 7’ncisi düzenlenen yüzme senliklerine yaklasik 100 kisi katilirken, hava sicakliginin eksi 6 derece olmasina aldiris etmeyen vatandaslar, buz gibi suya girerek kulaç atti.

Etkinligi düzenleyen Bes Minare Akademi Dernegi Baskani Serdar Durer, Altinkalbur’a dikkat çekmek istediklerini belirterek, saglikli yasamak için bu yil 7’incisini düzenledikleri yüzme etkinligine katilanlara tesekkür etti. Geleneksel hale getirdikleri yüzme etkinliginin bu yil 7’ncisini gerçeklestirdiklerini, katilan herkese tesekkür ettigini söyleyen Durer, “Dünyanin her yerinde soguk sularda yüzmek gün geçtikçe popülerlesen bir aktivite haline gelmektedir. Bizlerde Bitlis’in karina, kisina akarsularina ve bütün cografik güzelliklerine dikkat çekmek için her yil bu etkinligi icra etmek için burada bir araya geliyoruz. Geçtigimiz yasanan deprem faciasindan ötürü ara vermistik. Bu yil 7’ncisini yapmak nasip oldu. Katilan herkese ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

Etkinlige Istanbul’dan gelerek katilan Serif Firat ise “Yaz aylarinda birkaç kez girdigim bu havuza ilk defa kisin girecegim. 7’ncisi düzenlenen bu etkinlige ilk defa bizlerde katiliyoruz. Insallah bu etkinlik Bitlis’in tanitimina katki sunacaktir. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Yapilan açiklamanin ardindan vatandaslar tek tek havuza girdi.
Kaynak: İHA