Mukaddes Emanetler Bursa'da

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan geçmisten günümüze Kabe örtüleri, Sakal-i Serif, Kadem-i Serif ve kutsal emanetlerden olusan “Kabe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler” sergisi, Ressam Sefik Bursali Klasik Sanatlar Merkezi’nde açildi.

Mukaddes Emanetler Bursa'da
Ressam Sefik Bursali Klasik Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen açilis törenine Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Halide Serpil Sahin, Eski Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu, Koleksiyoner Ömer Güzel ve çok sayida Bursali vatandas katildi.

Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Halide Serpil Sahin, Islam kültürünün en önemli emanetlerini vatandaslarla bulusturmanin heyecanini paylastigini ifade ederek, “Mübarek Üç Aylarin içerisinde oldugumuz bir zamanda özellikle Cuma vaktinde böyle güzel bir sergi açilisinda bir arada olmaktan duydugum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Sergimizin açilmasina vesile olan basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas’a ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Nesilden nesle aktarilan dinimizin ve Islam kültürünün en önemli emanetleri olan bu essiz eserleri belediyemiz araciligiyla vatandaslarimizla bulusturabildigimiz için gurur duyuyorum” ifadelerini kullandi.

Serginin hayirlara vesile olmasini temenni eden Baskanvekili Sahin, emeklerinden ötürü Ömer Güzel’e ve sergiye göstermis olduklari ilgiden dolayi da Bursalilara tesekkür etti.

Emanetlerin hizmetkari oldugunu vurgulayarak söze baslayan Koleksiyoner Ömer Güzel, “Bunlar benim degil. Buradaki herkesin, buradaki ümmetindir. O yüzden Kabe örtüleri ve Kabe yolunda Mukaddes Emanetler ziyaretine hos geldiniz. Sergimizde Resulullah Efendimizin Sakal-i Serif ve Saç-i Serifleri ve O’na ait diger seyleri görebileceksiniz. Fotograf her zaman çekilir, internette de var. Bizim aslinda sergideki amacimiz ziyaretlerinizi kalpleriniz, gönlünüz ve gözlerinizle fotograf çekerek gerçeklestirmeniz ve kalbinize bu fotograflari iyice yerlestirmeniz” ifadelerini kullandi.

Ilk defa belediye nezdinde böyle bir sergiyi gerçeklestirdigine deginen Koleksiyoner Güzel, “Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiza ayrica tesekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Çünkü biz bütün kurumlarda, kuruluslarda ziyaretler yaptik ancak ilk defa belediye nezdinde Bursa Büyüksehir Belediyesi araciligiyla bu mukaddes emanetleri vatandaslarimizla bulusturuyoruz. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a böylesine ilhamli ve hassas düsüncesi için çok tesekkür ediyorum. Ziyaretiniz mübarek olsun, katilan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Bursalilar, Ressam Sefik Bursali Klasik Sanatlar Merkezi’nde açilan “Kabe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler” sergisini, 27 Ocak tarihinde de 10.00 ile 20.00 saatleri arasinda ziyaret edebilecek.
Kaynak: İHA