Izmit'e Estetik Kazandirildi

Izmit Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, 2023 yilinda kent estetigini artirirken, Izmitlilere konforlu yollar sundu.

Izmit'e Estetik Kazandirildi
Izmit Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, 2023 yilinda yol bakim, onarim, tadilat ve yenileme çalismalarini sürdürdü. Ekipler yil boyunca toplam 41 bin 300 ton asfalt, 28 bin 600 metrekare parke, 8 bin 200 metre bordür, 6 bin 400 metrekare beton yol, 1 bin 300 metrekare beton kaldirim, 776 metre merdiven, 1 bin 950 metreküp tas duvar, 332 metre parapet, 10 bin 270 metre yol açimi, 85 bin 80 ton malzeme serimi, 201 bin 500 metre tesviye çalismasi ve 8 adet hasarli bina yikimi gerçeklestirdi.

Izmit Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, 400 metre uzunluk ve 6 metre genisligindeki Serdar Mahallesi Yazicioglu Sokak’ta asfalt yenileme çalismasi gerçeklestirdi. 600 ton asfalt kullanilan çalismalarla mahalle halkinin 20 yildan fazladir bekledikleri asfalt hasreti sona erdi.

Ayni anda 4 sokak yenilendi

Izmit Belediyesi, Mehmet Ali Pasa Mahallesi’ndeki 4 sokakta ayni anda üstyapi yenileme çalismasi gerçeklestirdi. Hoca Aziz Bey, Senol, Önyilmaz ve Dalgiç Sokak’ta es zamanli ilerleyen çalismalar kisa sürede tamamlanarak konforlu ve güvenli yollar bölge halkinin kullanimina sunuldu.

Yikim islemleri tamamlandi, sira sosyal alanlar da

Izmit Belediyesi, yarim asirdir kangren haline gelen Mehmet Ali Pasa Mahallesi’ndeki kamulastirma sorununu çözdükten sonra binalarin yikimini 2023 yilinda tamamladi. 12 binanin yikim islemlerini tamamlayan Izmit Belediyesi, Emin Sipahi Sokak ile Mustafa Çalik Sokak’ta üstyapi çalismalarina devam ediyor. Araliksiz süren çalismalar neticesinde bölgeye çok daha konforlu ve estetik bir sosyal alan sunulacak.

Çinar Çocuk Evlerinin yenileri yapiliyor

Çocuklarin okul öncesi alacagi egitime önem veren Izmit Belediyesi, Yesilova ve Tüysüzler mahallelerinde egitim veren Çinar Çocuk Evleri’ne yenilerini eklemek için çalismalarina 2023 yilinda devam etti. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan Erenler ve Tepeköy mahallelerinde yapimina devam edilen Çinar Çocuk Evleri, çocuklarin dogayla iç içe olacagi sekilde tasarlandi. Yenimahalle’de yapilacak Çinar Çocuk Evi’nin ise projesi tamamlanirken yapi ruhsati alindi.

Yeni Cuma Parki konfor ve estetige kavustu

Izmit Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, ‘Yeni Cuma Park Alani ve Çay Bahçesi Düzenleme Projesi’ kapsaminda bölgeyi, Izmitlilerin nefes alacagi modern ve kullanisli sosyal alan haline getirdi. Yeni Cuma Parki; engelli kullanim alanlari, meydan, kafeterya alani, küptas döseme kaplamasi, giris çikis baglantilari ve bitkilendirme ile Izmitlilerin vakit geçirmekten keyif alacagi estetik bir mekan haline geldi.

Yeni Cuma Parki’ndaki düzenleme çalismalarinin sona ermesinin ardindan yenilenen tuvaletler ücretsiz oldu. Baskan Hürriyet’in vaatlerinden biri olan ücretsiz tuvaletler halkin hizmetine sunuldu.

Mimar Sinan isil isil oldu

Izmit Belediyesi kentin çehresini degistirmek adina çalismalarina 2023 yilinda da devam etti. Daha önce Rauf Orbay, Köseoglu ve Cebesoy Sokak basta olmak üzere kent merkezindeki birçok islek sokakta üst yapi yenileme çalismalari gerçeklestiren Izmit Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, benzer bir çalismayi Karabas Mahallesi Mimar Sinan Sokak’ta yapti. Ekipler, 120 metre uzunlugunda deforme olan kaldirimlari sökerek yerine bin 300 metrekare mineral parke çalismasi gerçeklestirdi. Dekoratif aydinlatma direkleri de monte edildikten sonra cadde isil isil bir görünüme kavustu.

Akça Cami Caddesi sadece 14 günde tamamlandi

Izmit Belediyesi yillardir el degmeyen Akça Cami Caddesi’nde de yenileme çalismasi gerçeklestirdi. Fen Isleri Müdürlügünün öz kaynaklariyla gerçeklestirilen üstyapi ve aydinlatma çalismalari sadece 14 günde tamamlanarak cadde modern bir hale dönüstürüldü.
Kaynak: İHA