Dalaman'da 12 Ay Enginar Yetisecek

Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi (TAKE) projeleri kapsaminda’’12 Ay Enginar Üretiminin Yayginlastirilmasi’’ projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Dalaman’da enginar üreticiligini arttirmak adina çalismalar basladi.

Dalaman'da 12 Ay Enginar Yetisecek


Geçmiste tarim arazilerinde pamuk üretimi yapan Dalaman ve çevre ilçelerde bulunan çiftçiler, pamuktan yeteri kazanci saglayamayinca narenciye ve nar üretimine agirlik verdiler. Son yillarda narenciye ve narda da aradigini bulamayan çiftçiler Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan gelistirilen TAKE projesi kapsaminda tarim arazilerini daha etkin kullanabilmek adina enginar üretmeyi deneyecek.

Tarim Bakanligi’nin TAKE) projeleri kapsaminda’’12 Ay Enginar Üretiminin Yayginlastirilmasi’’ projesi ile ilgili olarak Dalaman Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan arazi tespitleri ve istatistiki veri agi kontrolleri yapilirken Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan da Ege Tarimsal Arastirma Enstitüsü’nden teknik personelin katilimi ile Ata Sebzeleri ve Tohumlari hakkinda egitim-bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Enginar üretimi hakkinda yapilan egitim toplantisina Ilçe Müdürlügü teknik personelleri ve üreticiler katildi.



Nisan ayinda uygulanmasi planlanan proje ile 12 ay enginar üretimi hedefleniyor.
Kaynak: İHA