Çocuklar Bilimi Eglenerek Ögrenecek

Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim sirketi Enerjisa Üretim tarafindan Manisa’nin Akhisar ilçesinde hizmete açilan Bilim ve Enerji Parki’nda çocuklar bilimsel deneyleri eglenerek gerçeklestirebilecek.

Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim sirketi Enerjisa Üretim, Manisa’nin Akhisar ilçesinde deneyim üzerine kurgulanan Bilim ve Enerji Parki’nin açilisini gerçeklestirdi. Ögrenci ve ziyaretçilerin teorik bilgilerini pratige dönüstürebilmelerini saglayacak sekilde tasarlanan parkin açilisina Akhisar Kaymakami Murat Kütük, Akhisar Belediye Baskani Besim Dutlulu, Enerjisa Üretim CEO’su Ihsan Erbil Bayçöl, Enerjisa Üretim Insan ve Kültür Genel Müdür Yardimcisi Aysegül Gürkale ve Enerjisa Üretim yönetim ekibi katildi.

Akhisar Belediyesi ve Tales Matematik Müzesi is birligiyle hayata geçirilen ve halka açik bir alana kurulu olan park, toplam 28 farkli materyalden olusuyor. Bilim ve Enerji Parki deneyim temelli bir yapiya sahip olma özelligini de tasiyor. Her bir materyal, konu anlatimli açiklayici tanitim levhalariyla desteklenirken ayrica QR kodlar araciligiyla parkin içeriklerine daha detayli bir sekilde de erisilebiliyor. Bu sayede, ögrencilere ve ziyaretçilere teorik bilginin pratikte deneyimlenmesi firsati sunuluyor.

Türkiye’de ikincisi açilan Bilim ve Enerji Parki’nin yani sira, ayni alanda çocuk oyun parki da bulunan ve toplamda 600 metrekarelik alana sahip park, halkin kullanimina sunuluyor.

Enerjisa Üretim, Bilim ve Enerji Parki’nin yani sira çocuklarin ve yetiskinlerin keyifli vakit geçirebilecegi oyun parki, basketbol sahasi ve yesil alanlariyla Akhisar ilçesine deger katmayi hedefliyor. Bilim ve Enerji Parki projesiyle bölgede egitim, bilim ve enerji alanlarini bir araya getirerek toplumun bilinçlenmesine de katki saglamayi amaçliyor.

Açilis töreninde konusan Enerjisa Üretim CEO’su Ihsan Erbil Bayçöl, “Yasama saygi duyarak daha güzel bir gelecek için enerji üretme mücadelesi veriyoruz. Her gün bin 200 arkadasim tüm Türkiye’nin elektrik ihtiyacini karsilamak için ayni zamanda Avrupa’da saglikli bir sekilde elektrik ve dogalgaz ticareti yapmak için ter akitiyor. Ancak Enerjisa her zaman kendisinin ötesinde bakmak istiyor. Bugün de yine gelecege dair adim atmak için buradayiz. Bu tesis buraya kazandirmamiza destek veren herkese çok tesekkür ediyoruz. Akhisar Enerji ve Bilim Parki daha güzel seylere vesile olmasina, Akhisar’dan yenilenebilir bir enerjiyle bütünlesebilen yeni nesillerin olusmasina hizmet eden bir tesis olacak” dedi.

Parkin açilmasina katki saglayan Tales Matematik Müzesi Kurucu Ortagi Alp Ayaydin, “Bu süreçte bazen sans da yardimci olmali. Biz 2016 yilinda Türkiye’de Türkiye’de üretilen ilk bilim fuarini gerçeklestirdik. Daha sonra biz kendi yagimizda kavrulurken önce Enes beyler daha sonra Ihsan beyler onlarin da davetiyle ‘Bu deger sadece Aydin’da kalmamali, Türkiye’nin dört bir yanina bu degeri götürmeliyiz’ dediler. Onlarin da emegi ve eforuyla beraber Akhisar Belediyemizin destegiyle bu parki bugün buraya kazandirmis olmaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandi.

Çocuklarin spor ve bilimle bir araya gelmesinden dolayi mutlu oldugunu ifade eden Eski milli basketbolcu ve Güler Legacy Kurucu Ortagi Muratcan Güler, “Ne güzel bir hayal kurulmus ki tüm gençlere bilim parkini yaymaya çalisiliyor. Burada en önemli payi da bütün Enerjisa ailesine göstermek ve tesekkürlerimi iletmek istiyorum. Onlar sayesinde çocuklar bilim parkiyla bulusuyor hem de bizim de yarimimizla sporla bir araya geliyorlar” diye konustu.

Akhisar Belediye Baskani Besim Dutlulu ise, “Insallah burasi aktif olur. Benim en büyük temennim dolu dolu günler geçer. Bizim Akhisar’daki en büyük sorunlarimizdan bir tanesi bizden önce çok fazla mekanin olmasi ancak bu mekanlari efektif bir sekilde kullanilmamasiydi. En önemli yaptigimiz sey bos atil olan mekanlari dolu hale getirmek” dedi.



“Çocuklara deneyerek ögrenme firsati sunuyor”

Enerjisa Üretim olarak Türkiye’ye deger katmak amaciyla projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Enerjisa Üretim Insan ve Kültür Genel Müdür Yardimcisi Aysegül Gürkale, “Enerjisa Üretim olarak içtenlikle arkasinda durdugumuz bir inancimiz var. Ülkemizin bugünü ve yarinlari için enerjinin kesintisiz arzini saglamak için mücadele ederken bir yandan da bulundugumuz topraklardaki her yerde oraya deger katmak bizim için çok önemli bir amaç. Bu sebeple böyle bir parki Tales Bilim Müzesi, Basaksehir Koleji, Güler Legacy ile birlikte bugün burada Akhisarli çocuklara bilim parkini kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu parkta çok farkli mekanizmalarda aslinda teorik olarak hakim oldugumuz ama gerçegini nasil isledigini bilmedigimiz gündelik yasamimizda yer alan bir sürü sey burada çocuklarin deneyerek ögrenme firsati sunuyor. Hemen yanindaki basketbol sahasiyla da çocuklarimiza basketbol enerjisini kazandirmak arzusundayiz” dedi.

Enerjisa Üretim olarak çocuklari sektörle bulusturduklarini söyleyen Gürkale, “Enerjisa Üretim olarak bizim misyonumuz yasama saygi duyarak daha güzel bir gelecek için enerji üretmek. Burada da 26 farkli santralimizde bin 200 çalisanimizla aslinda çok daha fazla kisiye ulastiran eko sistemimizdeki bütün paydaslarimizla enerji üretiyoruz. Enerjisa Üretim’in kültür politikalarina baktigimizda kendi çalisanlarimizin potansiyellerini açiga çikarmak oldugu gibi aslinda bu topraklarda yenilenebilir enerji alanina gönül verecek gençleri daha çocukluk çaglarindan itibaren bu sektörle bulusturmak için çalisiyoruz” diye konustu.

Programin sonunda düzenlenen basketbol gösterisi ise izleyen nefeslerini kesti. Profesyonel sporcular birbirinden heyecanli akrobatik hareketlerle izleyenlere unutulmaz bir gösteri sundu.
Kaynak: İHA