Çildir Gölü'nde Renkli Görüntüler

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Ardahan’daki Çildir Gölü, sahip oldugu dogal yapisi ve güzellikleriyle her mevsim agirladigi yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi oluyor.

Çildir Gölü'nde Renkli Görüntüler
Deniz seviyesinden bin 950 metre yükseklikteki Çildir Gölü’nün 123 kilometrekarelik alani tamamen buzla kapli. Göl üzerinde atli kizaklarla yapilan tur ise yogun ilgi görüyor. Yüzeyinin büyük bölümü buz tutan ve Eskimo usulü balik avciligi ile atli kizak gezintilerinin yapildigi Çildir Gölü, masalsi kis manzaralariyla ziyaretçilerini kendine hayran biraktiriyor. Gölde atli kizaga binen turistler, ziyaretlerini keyifli hale getirerek buz üzerinde halay çekip keyif dolu anlar yasiyor.

Istanbul’dan gelerek Çildir Gölü’nde atli kizak keyfi yasayan turistler, "Burasi mutlaka gelinmesi gereken bir yer. Çok keyif aldik, çok eglendik ve çok güzel geçti. Çikin çikin gelin" dedi.

Beyaz örtü arasindaki maviligin güzel manzaralar olusturdugu Çildir Gölü’ne gelen turistler, karli daglarin bulundugu alanda doyasiya egleniyor.
Kaynak: İHA