Çakiroglu, Baskan Kassanov Ile Görüstü

Istanbul Il Sivil Toplum Müdürü Bayram Ali Çakiroglu, Dünya Ahiska Türkleri Birligi (DATÜB) Genel Merkezine iade-i ziyarette bulundu.

Çakiroglu, Baskan Kassanov Ile Görüstü
Istanbul Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Bayram Ali Çakiroglu, Dünya Ahiska Türkleri Birligi (DATÜB) Genel Baskani Ziyatdin Kassanov ve Genel Sekreter Fuat Uçar ile DATÜB Genel Merkezinde bir araya geldi.

Baskan Kassanov, yaptigi konusmada, Ahiskali Türklerin kültürel ve sosyal dokusunu koruma çabalari hakkinda da bilgi verirken düzenlenen etkinliklerle Ahiskali Türkler arasinda dayanismayi artirmayi hedeflediklerini ifade etti.

Kassanov, özellikle iskanli göç, Türk Vatandasligi, egitim projeleri ve Türk Dünyasi’ni temsil eden sivil toplum kuruslari ile isbirligi gibi alanlarda yürütülen çalismalara dikkat çekti.

Bayram Ali Çakiroglu ise Istanbul’un Sivil Toplum agini güçlendirme amaci dogrultusunda, DATÜB’ün faaliyetlerine duydugu ilgiyi ifade ederek, gelecekteki ortak projelerin gelistirilmesi için isbirligi imkanlarini degerlendirdiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA