Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüs Açiklamasi 'Gündogmus, Spor Turizmi Ile Cazibe Merkezi Olacak'

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafindan Gündogmus’a kurulmasi planlanan ve bünyesinde yürüyüs, kosu, parasüt, bisiklet, tirmanis, kano ve magaracilik etkinliklerinin yer alacagi AREKÇAM saha incelemesi yapildi.

Turizm, saglik ve spor alaninda yaptigi projelerle Akdeniz Bölgesi’nde önemli gelismeleri baslatan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), spor ve doga turizminde Türkiye’de ilk olacak proje için kollari sivadi. ALKÜ tarafindan Antalya’nin Gündogmus ilçesine spor ve doga turizminin merkezi olacak AREKÇAM kuruluyor. Kurulmasi planlanan merkez için girisimleri baslatan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan; beraberinde Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Akin, Prof. Dr. Atif Bayramoglu, Prof. Dr. Mehmet Kiliç, Genel Sekreter Yardimcisi Onur Ocakdan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüs ve Dr. Kagan Kurnaz ile birlikte Gündogmus Belediye Baskani Mehmet Özeren’i makaminda ziyaret etti. Ziyarette; ALKÜ AREKÇAM bünyesindeki yürüyüs, kosu, parasüt, bisiklet, tirmanis, kano ve magaracilik etkinlikleri ile bölgenin cazibe merkezi haline gelecegi ve böyle bir merkezin Türkiye’de ilk olacagi dile getirildi.

Çesitli protokollerle Alanya basta olmak üzere Gündogmus, Akseki, Ibradi, Gazipasa ilçelerinin spor turizmi potansiyelinin hayata geçirilmesi hakkinda fikir birligine varildi. Toplanti sonrasinda Gündogmus Belediye Baskani Mehmet Özeren esliginde Gündogmus’ta merkez için verilebilecek yerlerin incelemeleri yapildi.

“Türkiye’de ilk olacak”

Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan; Gündogmus Belediye Baskani Mehmet Özeren’in davetine tesekkür ederek ALKÜ’nün spor, saglik ve turizmde bölgesel odakli önemine isaret etti. Rektör Türkdogan, bu faaliyetlerin dünya çapinda öncü bir deger olacagini ve çesitli is birlikleriyle de kisa vadede sonuç alinacagini dile getirdi. Toplantinin devaminda Türkdogan yaptigi konusmada, “Kurulacak merkez; alaninda ilk ve öncü olmasi bakimindan sadece Alanya, Gündogmus ve çevre ilçelerde degil; Antalya ilinde, Akdeniz Bölgesi’nde ve sonra da tüm Türkiye genelinde islevsel olabilecek bir yapida olacak. Merkezin kurulmasiyla birlikte ALKÜ AREKÇAM, Akdeniz Bölgesi ve ülkemize yeni bir soluk getirecek. Türkiye’de ilk olacak projeye verdikleri destekten dolayi Baskanimiz Sayin Mehmet Özeren’e tesekkür ederim” dedi.

Rektör yardimcilari da toplantida kurulmasi planlanan etkinlik alanlarina iliskin olabilecek risk ve problemlerin çözümüne yönelik bilgiler aktararak disiplinler arasi çalismalarin önemine isaret ettiler.

“Gündogmus cazibe merkezi olacak”

Merkezle birlikte spor ve saglik turizmi konularindaki sorunlarin çözümüne yardimci olmasinin hedeflendigini söyleyen Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüs; spor turizmi-saglik turizmi basta olmak üzere ekoturizm, agroturizm, bitki-botanik, tarih, cografya, orman ürünleri ve jeoloji gibi birçok alanda uygulamalarin özel sektör ve kamu is birligi ile multidisipliner çalismalarin gerçeklestirilecegine vurgu yapti. Dr. Kagan Kurnaz ise “Kirsal Bölgelerin Spor Turizmi ile Kalkindirilmasina Yönelik Bir Model Önerisi” konulu doktora tezinin çiktilari hakkinda detayli bilgi verdi. Spor turizmi açisindan önemli bir destinasyon olan Gündogmus’un, Alanya ile baglantili olarak cazibe merkezi haline gelecegine iliskin kurulacak merkezin öneminden bahsetti.

Gündogmus Belediye Baskani Mehmet Özeren, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, açilmasi planlanan merkezin ilçede son derece önemli oldugunu ifade edip hem turistler hem de bölge halki açisindan karsilikli gelisimlerin olacagina vurgu yapti. Baskan Özeren, merkezin kurulmasi için tam destek saglayacaklarini söyleyerek projenin bölge ve ülkemiz için hayirli olmasini diledi.
Kaynak: İHA