Bahçesaray'da Kar Mesaisi Devam Ediyor

Van’in Bahçesaray ilçesinde 2 günden bu yana belli araliklarla etkili olan kar yagisinin ardindan kar kalinligi yüksek yerlesim yerlerinde yaklasik 80 santimetreye ulasti.

Bahçesaray'da Kar Mesaisi Devam Ediyor
Kentte 2 gündür belli araliklarla etkili olan kar yagisi, özellikle Bahçesaray’da hayati olumsuz etkiledi. Kar kalinliginin yüksek kesimlerde 80 santimetreye ulasti. Kisin çetin geçtigi Bahçesaray’a bagli Çatbayir Mahallesi’nde mahalle sakinleri sabahin erken saatlerde toprak damli evlerinin üzerindeki karlari küreklerle temizlemeye basladi.

Kar yagisi ile birlikte ilçede kapanan 20 mahalle yolunun açilmasi için Van Büyüksehir Belediyesi ile Bahçesaray Belediyesi karla mücadele ekipleri yogun bir mesai sarf ediyor.

“Yüksek rakimli mahallelerde kar kalinligi 80 santimetreye ulasti”

Mahalle Muhtari Eyüp kayan, “Iki gündür araliksiz devam eden kar yagisi, Bahçesaray’da hayati olumsuz yönde etkiledi. 2 günde yaklasik 80 santim kar yagdi. Gördügünüz gibi mahalle sakinleri damlarini temizliyor. Yogun kar yagisindan dolayi meydana gelen arizalardan dolayi 2 gün elektrigimiz yok, yollarimiz kapali. Genel olarak bazi bölgelere yaklasik 2 metre kar yagdi. Yollarda çig tehlikesi var” dedi.

Arvas Mahallesi’nde de kar yagisi etkili oldu. Yer yer 60 ile 80 santim yagan kari vatandaslar temizliyor. Çocuklarin ara tatile girmesiyle ailelerine yardim ederek onlarda damlarini kardan temizlemeye yarim ediyor.
Kaynak: İHA