Akdag'dan ETSO'ya Ziyaret
Önceki dönem Saglik Bakanlarindan Prof. Dr. Recep Akdag, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin’i ziyaret etti.

Baskan Özakalin’i, ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesinden dolayi bir kez daha tebrik eden Prof. Dr. Akdag ziyaretinde, sehrin sorunlarinin gündeme tasinmasi ve çözümünde ETSO’nun etkinliginden söz etti. Erzurum’un kalkinmasinda lokomotif olacak sektörlerin basinda sanayi, ticaret ve hayvancilik geldigini ifade eden Prof. Dr. Akdag, bunlarin akabinde de kis turizmi ve saglik turizmi ile egitim ve hizmet sektörlerinin geldigini vurguladi. Sanayilesme olmadan zenginlesmenin olmayacagini kaydeden Akdag, “Sehrimizin sanayilesmesi, gelisip, kalkinmasi adina her zaman ETSO ile istisarelerde bulunup, faydali çalismalar yürüttük. Is dünyamizi temsil eden ve sahanin nabzini çok iyi tutan ETSO Yönetimi, sehrimiz için yapilmasi gereken her türlü çalismanin içinde yer almaktan, esnafin, tüccarin, is dünyasinin ve çalisma hayatinin sorunlarini gündeme getirip çözüm aramaktan hiçbir zaman geri durmuyor. Bu sebeple Sayin Baskan’in nezdinde Oda yönetimine tesekkür ediyorum” diye konustu.
Baskan Özakalin; “Her zaman tasin altina elini koyan bir kurumuz”
ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin da ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirdi. ETSO olarak Erzurum’un gelecegi adina her zaman tasin altina elini koyan, yükünü omuzlayan bir kurum olma siariyla hareket ettiklerini belirten Baskan Özakalin, “Odamizin, her türlü çalismasinda Sayin Bakanimizin yakin destegini gördük. Erzurum’un 6. Tesvik Bölgesi kapsamina alinmasi için yürüttügümüz çalismalardan, 2. OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesine ve Odamiz Vakfi’nin çalismalarina kadar her konuda kendisinden büyük destek aldik. Yaptigimiz istisarelerde de daima Sayin Bakanimizin tecrübelerinden faydalandik. Bu vesileyle Odamiz adina kendisine tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konusmasinda, 2. OSB’deki çalismalarin son durumu hakkinda da bilgi veren Baskan Özakalin, “Su anda 3. Etap alanda 260’in üzerinde yatirimcimizin arsa tahsis talebi bulunuyor. 3. Etabin 1,5 milyon metrekare büyüklügündeki birinci kismindaki 73 parselin önemli kisminin tahsisi yapildi. Hali hazirdaki arsa taleplerini karsilayabilmemiz için Milli Savunma Bakanligi’na ait ikinci kismin da 3. Etaba dahil edilmesi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Insallah bu alani da 2. OSB’mize kazandirirsak arsa tahsis taleplerini karsilama anlaminda büyük bir sorunu çözmüs olacagiz. Ayrica 1. ve 2. Etap alanda günes enerji santrali (GES) kurma çalismalarimiz da bütün hiziyla devam ediyor” seklinde konustu.
“Hizli tren ve kalkinma yolu projelerinin takipçisiyiz”
Ziyarette, ‘Hizli Tren Projesi’ ve ‘Kalkinma Yolu Projesi’ gibi Erzurum için iki önemli projeyle ilgili süreci de yakindan takip ettiklerini hatirlatan Baskan Özakalin, “Sayin Cumhurbaskanimizin da büyük önem verdigi bu projelerin kazanimlarindan Erzurum’un en üst seviyede faydalanmasi için sehrimizin idarecileri, siyasi temsilcileri ve sivil toplum kuruluslarimizla birlikte her türlü gayretin içerisinde olacagiz” dedi.
Ziyaretin ardindan Prof. Dr. Akdag ve beraberindekilere tadilattan geçirilen hizmet binasinin 3. ve 4. katlarini gezdiren Baskan Özakalin, Prof. Dr. Akdag’a ETSO bünyesinde faaliyete geçen Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin (ETSOTAM) yürütecegi faaliyetler ve diger yeni olusturulacak hizmet birimleriyle ilgili bilgiler verdi.
Özakalin ziyarette ayrica Prof. Dr. Akdag’a Erzurum’un ticaret tarihi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi’nin tarihinin kaleme alindigi, ‘ETSO Tarihi’ isimli kitabi hediye etti.
