Bodrum Kitap Günleri Basliyor

Bodrum Belediyesi ve Gümüslük Akademisi Vakfi isbirligiyle düzenlenecek olan “Bodrum Kitap Günleri” tanitim toplantisi yapildi. Etkinlik açilisi 27 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’da Herodot Kültür Merkezinde gerçeklestirilecek.

Bodrum Kitap Günleri Basliyor


Bodrum Belediyesi ile Gümüslük Akademisi Vakfi tarafindan 27 Ocak-3 Subat tarihleri arasinda Herodot Kültür Merkezi’nde organizasyonu yapilan Kitap Günleri Basin Toplantisi, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapildi.

Tanitim toplantisina Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’i temsilen Baskan Vekili Emel Çakaloglu, onur konugu, yazar Latife Tekin, basin mensuplari, ilgili birim amirleri ile personeller katildi.



Sunucu Banu Taranci’nin sunumuyla gerçeklesen toplantida kitap günleri ile ilgili detaylar paylasilirken Türkiye’nin dört bir yanindan yayinci ve yazarlarin agirlanacagi etkinlikte edebiyat, kültür ve sanat dolu günlerin yasanacagi belirtildi. Ekolojik duyarlilik olusturmak amaciyla “Dogayi Okumak” temasiyla gerçeklesecek etkinliklerde söylesiler, belgeseller, tiyatro ve kitap okumayi tesvik edecek kampanyalar düzenlenecek.

Bodrum Belediyesi Baskan Vekili Emel Çakaloglu, Baskan Ahmet Aras’in sehir disi programi sebebiyle toplantiya katilamadigini belirterek sunlari söyledi:

“Bir toplum kültürle, sanatla ve edebiyatla sekillenir. Bodrum Belediyesi olarak bizler de bu degerli etkinliklerle kentimizin var olan kültürel potansiyeline katki sunmayi hedefliyoruz. Öncelikle bizlerle is birligi yaparak bu etkinligin olusmasina katki sunan Gümüslük Akademisi Vakfi’na, Bodrum Kitap Günleri’nin hazirlanmasinda emegi geçenlere ve katilimlariyla bizleri onurlandiran kiymetli yazarlarimiza, yayinevlerimize tesekkür ederim. Kiymetli kent yasayanlarini, gençlerimizi, çocuklarimizi, tüm kitapseverleri etkinligimize bekliyoruz”

Yazar Latife Tekin ise böyle önemli bir etkinligin her yil devam etmesini temenni ettiklerini söylerken, “Kitap günleri etkinligi ülkenin pek çok yerinde düzenleniyor. Bizler de hep birlikte kollari sivadik. Etkinlikte herkesin çok emegi var. Bodrum’a yakisir bir kitap günleri düzenlemek çok emek istiyor. Program içerigini hazirlarken Bodrumlu yazarlarin da katilim saglamasi için çalismalar yaptik” diyerek basin mensuplarinin da destegini bekledigini belirtti.



Yazar Latife Tekin’nin yani sira Nazli Eray, Sükrü Erbas, Pelin Batu, Ayse Kulin, Yekta Kopan, Buket Uzuner, Zeynep Oral ve daha pek çok kiymetli yazar ve sairin katilacagi etkinligin her yil düzenlenmesi planlaniyor. Toplanti sonunda basin mensuplarinin sorulari yanitlanirken etkinlik boyunca Herodot Kültür Merkezi’ne ücretsiz ulasim imkani da sunulacagi bildirildi.

Kaynak: İHA