Israil, Bati Seria'daki Evleri Vurdu

Israil ordusu geçtigimiz yil kasim ayinda Bati Seria’daki saldirilarda hayatini kaybeden Abdülkadir el-Kavasmi ve Nasrallah el-Kavasmi’ye ait evlere saldiri düzenledi.

Israil ordusu Gazze Seridi ve Bati Seria’daki sivil yerlesim yerlerini hedef almaya devam ediyor. Bati Seria’daki baskinlar sürerken, bölgeye düzenlenen hava saldirilari da yogunlasti. Israil ordusu, geçtigimiz kasim ayindaki saldirilarda hayatini kaybeden Abdülkadir el-Kavasmi ve Nasrallah el-Kavasmi’ye ait evleri hedef aldi. Nasrallah el-Kavasmi’ye ait eve baskin düzenledikten sonra evi patlayicilarla yerle bir eden Israil güçleri, yakindaki evleri de zorla bosaltti. Abdülkadir el-Kavasmi’ye ait ev ise buldozerlerle yikilirken, çevredeki araçlara da büyük hasar verildi.

Israil askerleri evlerin çevresindeki Filistinlilere ise ses bombalari ve plastik mermilerle saldirdi.

Nasrallah el-Kavasmi’nin kiz kardesi Meryem el-Kavasmi evlerinin yikilmasindan sonra yaptigi açiklamada, “Benim 2 kardesim de sehit oldu. Kardesim Ahmet, 20 yil önce Israil’in bir yolcu otobüsüne düzenledigi saldirida hayatini kaybetti. Bugün de kardesim Nasrallah’in ölümünün ardindan evimizi havaya uçuruyorlar” dedi.

Israil isgaline karsi kararli ve dirençli olmaya devam edeceklerini belirten Kavasmi, “Filistin meselesine yönelik Arap tutumundan duydugumuz üzüntüyü ve Israil’in sonunun yakin oldugunu ifade etmek istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA