Cumhur Ittifaki Bursa'da Hedefe Kitlendi

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Il Baskanligi tarafindan düzenlenen teskilat bulusmasi, Cumhur Ittifakinin paydaslarini bir araya getirdi. Bursa’da Cumhur Ittifaki adaylarinin Büyüksehir ve 17 ilçede de kazanmasi için el birligiyle hareket edileceginin vurgulandigi bulusmada, birlik ve beraberlik mesajlari verildi.

Cumhur Ittifaki Bursa'da Hedefe Kitlendi
MHP Bursa Il Baskanligi’nin Elegans Dügün Salonu’nda düzenledigi teskilat bulusmasi, Cumhur Ittifaki bulusmasina dönüstü. Etkinlige Bursa Büyüksehir Belediye Bakani Alinur Aktas, YenisehirBelediye Baskani Davut Aydin, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zirhlioglu, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan, MHP Il Baskani Muhammet Tekin, DSP Il Baskani Hüseyin Cahit Akinci ile üç partinin de il ve ilçe yöneticileri katildi.

Hedef; 17+1

MHP Il Baskani Muhammet Tekin, etkinligin açilisinda yaptigi konusmada, “Bu sehrin bir kimligi var. Bu kimlige uygun, trafikten kentsel dönüsüme kadar bütün meselelerini çözebilecek yetkin bir kadrosu da var. Bu itibarla sahaya çikacagiz. 17 ilçe birde büyüksehir 18 yapacagiz.Milletimizle bir araya gelecegiz.En ücra köseye kadar girip, derdimizi, meramimizi, ne yapmak istedigimizi izah etmekte kararliyiz.Ipi sapi CHP’si, bunlarla demlenenleri kim varsa,‘gayri milli unsurlara sur,Bursa için Alinur’ diyorum. 2 ay boyunca dolu dolu bir çalismayla,31 Mart aksami hayirli sonuçlar alacagimiza eminim” dedi.

Bizimki gönülden bir birliktelik

AK Parti Il Baskani Davut Gürkan da 14 ve 28 Mayis seçimlerinde Cumhur Ittifaki olarak gösterilen gayretten dolayi tüm teskilat mensuplarina tesekkür ederek konusmasina basladi.

Güzel bir birliktelik sergilediklerini ve bir ittifakin nasil oldugunu herkese gösterdiklerini dile getiren Gürkan, “Önümüzdeki süreci iyi degerlendirmemiz gerekir. Saha bizden çalismayi bekliyor. Il baskanimla beraber sürekli istisare ediyoruz. Sahada nasil bir çalisma yapmamiz gerekiyor onu planlamaya çalisiyoruz. Bu süreç önemli. Bir ittifak süreci içinde mutlak surette aramiza nifak tohumu ekmeye çalisanlar olacaktir. Buna asla müsaade etmeyiz. Bizimki gönülden bir birliktelik. Bize düsen ‘o dedi bu dedi’ye bakmak degil büyüklerimiz ne diyorsa ona göre hareket etmek. Insallah sahanin moral ve motivasyonunu artiracak, sandiklari da asla bos birakmayacak, bütün okullarda sorumlu görevlilerimizle beraber çalisacagiz. Biz simdiden basladik. Çagri merkezimizi kurduk,SKM’yifaaliyete geçirdik. Ortak çalismalarimiz çok kiymetli. Cumhurbaskanimiza ve degerli büyügümüz Devlet Bahçeli’ye mahcup olmamak için elimizden gelen gayreti gösterecegiz” diye konustu.

Skor ittifaki degiliz

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 2004 yilinda Inegöl Belediye Baskanligi ile baslayan sürecin, yeniden Büyüksehir Belediye Baskan adayligi ile devam ettigini hatirlatarak, “Bu insana gurur veriyor.Tekrar layik görülmek gerçekten güzel bir duygu. Ama 20 yildir araliksiz bu isi icra eden biri olarak, yasadigimiz sehri, sorunlari, ülkemizin içinde oldugu durumu, cografyamizdaki sikintilari ve tabii ki insanimiz beklentilerini bilerek bunun çok büyük bir sorumluluk, çok büyük bir vebal oldugunun farkindayim açikçasi. Bu manada bu sürecime destek veren parti teskilatimizdan, degerli paydaslardan olumlu destek veren, katki veren herkese yürekten tesekkür ediyorum” dedi.

AK Parti ve MHP farkli tüzükleri, farkli liderleri olan iki ayri parti oldugunu hatirlatan Baskan Aktas, “Unutmayin ki cumhur ittifaki skor ittifaki falan degil. Tabiiki 1395 belediyeyi de kazanmak istiyoruz. Böyle bir hayaliz var. Biz hepsini kazanmak, hepsinin cumhur ittifaki çatisi altindaki belediyeler olsun istiyoruz.Lakin karsi tarafta bununla dertlenmeyen, beka problemi olan bu ülkeyle alakali hain emelleri olanlar var. Bu emellerden dolayi 5-6-8 benzemezin bir araya geldigini, kimi masa üstünde kimi masa altinda en son 14 Mayis’ta net olarak gördük. Hiçbirbiriyle alakasi olmayan siyasi partiler bir araya gelip, yeter ki Recep Tayyip Erdogan olmasin, yeterki cumhur ittifaki olmasin diyerek, arkasinin ne olacagini hiç hesap etmeden her türlü yalani ve iftirayi attilar. Bizim ortak paydamiz vatan, millet, devlet, bayraktir. Bursa’mizi daha iyi stantlara getirmemek için hiçbir mazeretimiz yok. Rabbim 31 Mart aksami yüzümüzü güldürsün insallah” diye konustu.

Baskan Aktas, Büyüksehir Belediyesi tarafindan son 6 yilda ulasimdan altyapiya, çevreden spora, tarihi mirastan kültür sanata kadar her alanda hayata geçirdikleri yatirimlar hakkinda da bir sunum yapti.

Ihanet senaryolari hiç eksik olmadi

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman da 31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin için son derece önemli oldugunu belirterek, Bursa özelinde de hem Büyüksehir hem de tüm ilçelerde muvaffak olmayi diledi. Islerinin kolay olmadigini da ifade eden Büyükataman, “Ülkeye sevdali olan insanlarin, bu ülkenin bölünmez bütünlügü konusunda hassasiyet tasiyan, insana hizmeti ibaret anlayisi içinde degerlendiren kadrolarin isi ne dün kolaydi, ne yarin kolay olacak. Türkiye’nin gelecegine dair iddia koyan kadrolarin isi hiç kolay olmaz. Necip milletimizin sag duyurusu ve ferasetiyle bu milletin önüne kurulmaya çalisilan bütün tuzaklar hep bertaraf edildi. Ülke olarak gerçekten zorlu, sikinti günler yasiyoruz. Kusatmalar, dayatmalar, ihanet senaryolari içeride vedisarida hiç eksik olmadi. 7 Ekim 2023’ten beri dünyanin gözü önünde Filistin’de insanlik katlediliyor. Yasananlara dünya sessiz kaliyor. Sayin cumhurbaskanimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi misyonuna uygun bir sorumluluk anlayisi içinde ne yapilmak icap ediyorsa samimi bir gayret ortaya koyuyor. Küresel çeteler Türkiye’nin üstlendigi misyondan duyduklari rahatsizliktan dolayi yine gündeme terör kartini soktular. O günden bugüne 31 vatan evladimizi sehit verdik. Hamdolsun bu necip millet devletine güveniyor. 40 yildir bu terör belasinin üstesinden gelmek konusunda samimi kararli bir iradeyle mücadele yürütülüyor. Bu milletin ödedigi bedelleri hepimiz biliyoruz. Bu oyunlari birliktebozacagiz. Bu milletin 14-28 Mayis’ta istikrarin devami konusunda ortaya koydugu iradenin, 31 martta da tekrar edeceginden hiçbirimizin kuskusu ve endisesi olmamali. Bütün paydaslar olarak bugünden itibaren 31 mart aksamina kadar 17 ilçede ve büyüksehir belediye baskanliklarinin kazanilmasi ve hemsehrilerimizin bundan sonra da hak ettigi hizmetlere ulasmasi için cumhur ittifakinin basarisina katki koyacagiz. Basariya ulasacagimiza yürekten inaniyorum” diye konustu.

Milletin iradesiyle ortaya çikti

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zirhlioglu da Cumhur ittifakinin Türk milletinin iradesiyle ortaya çiktigini, 14 ve 28 Mayis’ta 7 düvele karsi büyük bir zafer elde edildigini söyledi.

Bu zaferin taçlanmasi adina 31 mart seçimlerinin de büyük önem tasidigini kaydeden Zirhlioglu, “Her zamankinden çok daha fazla görevler var üzerimizde. 31 mart, hizmet bekleyen birçok büyüksehirin tekrar cumhurun yönetimine geçmesi, milletimizin bekledigi hizmetlere yeniden kavusmasi için çok önemli. Rabbimden bizleri mahcup etmemesini niyaz ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA