Ispanya Filistin'e Destek Için Yürüdü

Ispanya’da Barselona sehri basta olmak üzere 70’den fazla sehirde Filistin’e destek yürüyüsü düzenlenirken, Israil’in saldirilari protesto edildi.

Ispanya Filistin'e Destek Için Yürüdü
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devem ederken, dünya da Israil’in acimasiz saldirilarini protesto ediyor. Ispanya’da Barselona sehri basta olmak üzere 70’den fazla sehirde Filistin’e destek yürüyüsleri düzenlendi.

Barselona’da bulunan Sants Istasyonu’ndan Ispanya Meydani’na yürüyen binlerce Filistin destekçisi Filistin halkina özgürlük ve uluslararasi topluma seferberlik çagrisi yapti. “Nehirden denize Filistin özgür olacak” ve “Israil’e yaptirimlar nerede” sloganlari atan göstericiler, “Çocuklari öldürmek nefsi müdafaa degildir”, “Özgür Filistin” pankartlari tasidi. Yürüyüsteki bir pankartta yer alan Avrupa Birligi Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen’in resminin altindaki “Bayan Soykirim” yazisi ise dikkat çekti.

Madrid’de düzenlenen yürüyüste de binlerce Filistin destekçisi, “Israil öldürüyor, Avrupa destekliyor” ve “Orasi bir hastaneydi, askeri üs degil” sloganlari atti.
Kaynak: İHA