Datça'da Tekne Batti, 4 Düzensiz Göçmen Öldü

Mugla’nin Datça ilçesi açiklarinda gece saatlerinde içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunan lastik botun batmasi sonucu 4 düzensiz göçmenin cansiz bedenine ulasildi.

Datça'da Tekne Batti, 4 Düzensiz Göçmen Öldü
Edinilen bilgiye göre, 42 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçisi süphelisinin yasa disi yollardan Yunanistan adalarina gitmek için bindikleri lastik bot su almaya basladi.

Lastik bottan yapilan yardim çagrisini sonrasi bölgeye Sahil Güvenlik Botu sevk edildi.

Yardim çagrisinin yapildigi bölgeye varan Sahil Güvenlik ekipleri tarafindan lastik bot içerisindeki 28 düzensiz göçmen kurtarildi, 2 göçmen kaçakçisi süphelisi yakalandi. Kurtarilan düzensiz göçmenlerden alinan ilk bilgiler dogrultusunda 14 düzensiz göçmenin denize düstügünün ögrenilmesi üzerine olay mahalline Sahil Güvenlik Helikopteri, Sahil Güvenlik Gemisi ve 4 Sahil Güvenlik Botu daha sevk edildi.

Sahil Güvenlik ekiplerince yapilan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 10 düzensiz göçmen daha deniz yüzeyinde tespit edilerek kurtarilirken, 4 düzensiz göçmenin cansiz bedenine ulasildi. Arama kurtarma faaliyetlerine bölgede kayip düzensiz göçmen olma ihtimaline karsi bir Sahil Güvenlik Helikopteri ve Sahil Güvenlik Gemisi tarafindan tedbiren devam edildigi açiklandi.
Kaynak: İHA