40 Binin Üzerinde Vakaya Müdahale Ettiler

DÜZCE – Düzce Saglik Müdürlügü Ambulans Bashekimligine bagli ekipler 2023 yilinda 40 bin 308 vakaya müdahale etti.

40 Binin Üzerinde Vakaya Müdahale Ettiler
Düzce’de ambulanslar geçen yilda kilometrelerce yol yapti binlerce hasta tasidi. Bir çok olayda olay yerine ilk ulasan ekipler büyük bir fedakarlikla görev yapiyorlar.

Düzce’de 90’li yillardan bu yana saglik hizmeti veren ekipler bu yil 22 istasyon ve Acil Çagri Merkezi içerisinde bulunan komuta kontrol merkezine ulasti. 36’isi tam donanimli kara ambulansi (14 yedek ambulans), 2’si kar paletli, 1’i çoklu nakilde kullanilan 4 sedyeli ambulans, 1’i yogun bakim ve obez ambulansi olmak üzere toplam 40 adet acil yardim ambulansi ile vatandasa hizmet veriyor. Ayrica Acil ve Afetlerde Saglik Hizmetlerine bagli hizmet veren 3 UMKE araci ve 1 UMKE Acil Müdahale araci ile büyük ve güçlü bir saglik ordusu haline geldi.

Vakalarin yüzde 92,8’ine 10 dakika içiresinde ulasildi

Düzce’de Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu basina düsen ortalama nüfus 18 bin 415 kisi. 2023 yilinda Acil Saglik Hizmetleri Istasyonlari tarafindan yillik istasyon basina bin 358 ortalama ile 40 bin 308 vakaya müdahale edilmis olup, toplam vakalarin yüzde 92,8’ine ilk 10 dakika içerisinde ulasilmakta.

Düzce Ambulans Servisi Bashekimligine bagli çalisan saglik personeli ayrica bölgede ve ülkemizin ihtiyaç duydugu noktalarda ve Saglik Bakanliginin öncülügünde kesintisiz saglik hizmeti veriyor.
Kaynak: İHA