Sinoplu Manavdan Yumurta Esprisi

Sinoplu bir manav, köy yumurtalarinin, gezen tavuk yumurtalari ile kiyaslanmasi üzerine sattigi yumurtalarin üzerine esprili bir not yazdi.

Sinoplu Manavdan Yumurta Esprisi
Sinop’ta manavlik yapan Gökhan Canel, sürekli duymak zorunda kaldigi ’gezen tavuk yumurtasi’ ile ’köy tavugu yumurtasi’nin kiyaslanmasina esprili bir dille tepki çekti. Canel, sattigi yumurtalarin üstüne yazdigi satirlar ile satislarini daha çekici hale getirdi. Canel, okuyanlarin yüzünde tebessüm olusturan satirlarinda yumurta için “Sagda solda gezen degil, namusuyla kümesinde yumurtlayan köy yumurtasi” yazdi. Canel, tavuk yumurtasi ile köy yumurtasinin arasinda bir fark olmadigina dikkat çekmek için bunu yazdigini söyledi.



Yumurta çesitlerinin kiyaslanmasindan rahatsiz olan manav Canel, yaptigi açiklamada, “Bazi insanlar köy tavugu yumurtasi ile gezen tavuk yumurtasini kiyasliyorlar. Kimisi de var hazir yumurtalari alarak siliyor ve köy yumurtasi diye satiyor. Bunlarin üzerinden polemik çikartanlar var. Aslinda dogru iki üç çesit yumurta var. Gezen tavuk yumurtasi sonradan ortaya çikiyor. Ziraat civcivini aliyorlar, bunun köy tavuguna dönüsmesi uzun bir süre alir. Bunu beklemeyip kisa sürede yetistiriyorlar. Baktim köy yumurtasi, gezen tavuk yumurtasi, çiftlik yumurtasi sürekli kiyaslaniyor ben de böyle bir espri ortaya çikartayim dedim. Bu sonuçta yumurta tavuk illa ki gezecek, hakiki köy tavugu da gezecek, gezen tavukta gezecek aralarinda fark yok” dedi.

Kaynak: İHA