Menemen'e Estetik Dokunus

Menemen Belediyesi, Koyundere 100. Yil Otoyol Kavsaginda gerçeklestirdigi peyzaj çalismasini tamamladi. Palmiye, çinar agaci, gürgen, kalem selvi ve çali türleriyle rengârenk bir görünüme kavusan kavsak, dört bir yanindan dalgalanan Türk Bayraklarinin göndere çekilmesi ile taçlandi.

Menemen'e Estetik Dokunus
Menemen Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan Koyundere Otoyol Kavsaginda yürütülen peyzaj düzenlemesi, dört bir yaninda dalgalanan Türk Bayraklarinin göndere çekilmesi ile sona erdi. Menemen’in görsel yönüne deger katacak çalismalarda gerçeklestirilen peyzaj düzenlemesiyle birlikte, otoyol kavsaginda kalan bos alanlara; palmiye, çinar, gürgen, kalem, selvi gibi agaç türleri dikildi. Ayni zamanda çali türleriyle de zenginlestirilen ve yesil ahenk olarak nitelendirilen peyzaj çalismalari ilk günden, yoldan geçen vatandaslarin ilgi odagi oldu.

Koyundere Otoyol Kavsagi’nda yapilan çalismalarin final noktasiysa dev bayraklar oldu. 15 metre genisligi ve 10 metre uzunlugu ile devasa dört Türk bayragi, kavsaktaki bayrak direklerine asildi. Ay yildizli bayraklarimizin asilmasiyla birlikte tamamlanan peyzaj çalismalarini degerlendiren Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan, “Cumhuriyetimizin 100. yilina yakisir sekilde, Menemen’imizde çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Ege’nin en büyük kütüphanelerinden, Türkiye’nin en büyük tematik çocuk köyüne, batti çiktidan, 1 milyon metrekarelik alanda yol çalismasina kadar vizyon projelerimizi ortaya koyuyoruz. Bunlarla birlikte ilçemizin estetik degerini de birkaç üst basamaga tasimak adina peyzaj düzenlemelerimizi gerçeklestiriyor, aydinlatmalarimizi yapiyoruz. Koyundere 100. Yil Kavsaginda da bu anlamda güzel bir çalisma ortaya kondu. Çesitli agaç ve çali türlerini kullanarak gerçeklestirdigimiz peyzajimizi Sanli Türk Bayragimiz ile taçlandirdik. Menemenli hemsehrilerimiz ve bu yolu kullanan tüm vatandasimiza böylesi görsel bir sölen yasatmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA