Izmitliler Sporla Bulusturuldu

Izmit Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü, 2023 yilinda gerçeklestirdigi faaliyetlerle 7’den 70’e vatandaslari sporla bulustururken, saglikli yasama dikkat çekti.

Izmitliler Sporla Bulusturuldu
Izmit Belediyesi, 2023 yilinda vatandaslari sportif aktivitelerde bir araya getirdi. Gelecegin sporcularini yetistiren, genç yasli ayirt etmeden vatandaslari spora tesvik eden Izmit Belediyesi Izmitlilerin gönlünü kazandi.

Antrenman için saha sikintisi yasayan amatör spor kulüpleri bu yil da Cephanelik Spor Tesislerinden faydalanmaya devam etti. Yil boyunca Cephanelik Spor Tesislerinden 74 bin 844 sporcu faydalandi. Ayrica Izmit Belediyesi Aquaparki’ndan toplamda 12 bin 971 isi faydalanirken, Izmit Belediyesi Kapali Yüzme Havuzundan yaklasik 60 bin sporcuyu agirladi.

Belsa Plaza, Kuruçesme Merkez, Bekirdere, Topçular, Zabitan, Akmese, Yahya Kaptan, Mehmet Ali Pasa, Gündogdu, Tepeköy, IZGIM, Ayazma, Malta, Körfez(42 Evler), Akpinar ve Yenidogan Mahallesi’nden bulunan spor salonlarindan yil boyunca toplamda 6 bin 745 kadin faydalandi.

Hava sartlarina bagli olarak haftada bir gün düzenlenen Saglikli Yasam Yürüyüsleri ve ayda bir kez profesyonel yürüyüsçülerle düzenlenen Bizim Köy Doga Yürüyüsleri ile vatandaslar hem spor yapti hem doganin tadini çikardi. Yil boyunca Saglikli Yasam Yürüyüslerine 1475 kisi, Bizim Köy Doga Yürüyüslerine ise 470 kisi katildi.

Her Pazar sabahi Yahya Kaptan Bisiklet Pisti’nden hareket edilen bisiklet turlari yil boyunca düzenli olarak devam etti. Bisiklet turlarina toplamda 864 kisi katilim sagladi. Rutin faaliyetler disinda özel gün ve haftalarda düzenlenen turnuva ve etkinliklerle onlarca sporcuya ulasildi.
Kaynak: İHA