Israil Istihbarat Servisinin 33 Casusu Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, MIT ve polis ekipleri tarafindan yürütülen KÖSTEBEK adli operasyon ile Israil Istihbarat Servisinin Türkiye’de ikamet eden yabanci uyruklu 33 sahis yakalandi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügünün faaliyetleri kapsaminda, MIT Baskanligi ve Istihbarat Sube Müdürlügünce, Uluslararasi Casusluk Faaliyetlerinin Tespit ve Desifresine yönelik Istanbul merkezli 8 Ilde es zamanli olarak KÖSTEBEK operasyonu düzenlendigini belirtti.

Israil Istihbarat Servisinin Türkiye’de ikamet eden yabanci uyruklu sahislara yönelik yürüttügü operasyonda kesif, takip, darp, adam kaçirma gibi taktik bazda isler yapmayi amaçladiginin tespit edilmesi üzerine,

Istanbul merkezli 8 ilde 57 ayri adrese yapilan 33 süpheli sahis yakalandi. Operasyonda yapilan aramalarda; 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farkli ülkelere ait nakit para, bir adet ruhsatsiz tabanca, çok sayida fisek ve dijital materyale el konuldu.

Yerlikaya, paylasiminda, Türkiye’nin birlik ve beraberligine karsi yürütülen casusluk faaliyetlerine izin vermeyeceklerinin altini çizerek, “Operasyonlari düzenleyen Mit Mensuplarimizi ve Polisimizi tebrik ediyorum. Allah ayaginiza tas degdirmesin. Ailelerimizin huzurunu kaçiran organize suç örgütleriyle, casuslarla mücadelemiz azim ve kararlilikla sürdürülecektir” ifadelerini kullandi.t
Kaynak: İHA