Irfan Dedenin Konteyner Mutlulugu

Bolu’da aile yadigari ahsap evinin çatisi firtinada uçtugu için camide misafir edilen 90 yasindaki Irfan Yazgan için konteyner hazirlandi. Konteyner Yazgan’in ahsap evinin bahçesine konuldu. Büyük mutluluk duyan yasli adam, "Eski evimin çatisi uçmustu. Simdi ise yeni getirilen konteynere komsularim çati yapiyor. Daha sonra da esyalarimizi tasiyacagiz. Allah herkesten razi olsun" dedi.

Irfan Dedenin Konteyner Mutlulugu
Mudurnu’da geçtigimiz hafta etkili olan firtina, Dereçetinören köyünde günlük yasami olumsuz etkiledi. Birçok noktada agaçlar devrilirken, rüzgarin siddetine dayanamayan çatilar da zarar gördü. Aile yadigari ahsap evde yalniz yasayan 90 yasindaki Irfan Yazgan’in da evinin çatisi uçtu. Hasar gören ev, yagmur suyu aldi. 20 yil önce esini kaybettikten sonra yalniz kalan ancak ilerleyen yasina ragmen yillardir kimseye muhtaç olmadan yasayan yasli adam, evinin hasar görmesiyle büyük üzüntü duydu. Yazgan’in bir oglu oldugu, kendisinin düzenli olarak babasinin evine gelip ihtiyaçlarini karsiladigi ancak yasli adamin köyünü ve evini terk etmek istemedigi için oglunun yanina gitmedigi bildirildi.

Köylüler ise camide oda hazirlayarak, Yazgan’i bir süre misafir etti.

Aradan geçen bir haftanin ardindan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ve AFAD tarafindan tutulan rapor çerçevesinde Irfan Yazgan’in evinin yanina konteyner konulmasi kararlastirildi.

Köye getirilen konteyner, vinç yardimiyla rüzgardan hasar gören evin bahçesine konuldu. Konteynerin yagmur ve karda üzerinde hasar görmemesi için üzerine köylülerin yardimiyla çati da yapiliyor.

Konteyner geldigi için mutlu oldugunu ifade eden Irfan Yazgan, "Sag olsun herkes bana yardimci oldu. Konteyner getirdiler. Eski evimde durulacak gibi degildi. Eski evimin çatisi uçmustu. Simdi ise yeni getirilen konteynere komsularim çati yapiyor. Daha sonra da esyalarimizi tasiyacagiz. Allah herkesten razi olsun" dedi.



"Irfan dedenin yüzü gülmeye basladi"

Köy sakinlerinden Ismail Adigüzel, "Sag olsun Kaymakamimiz, Il Özel Idaresi, Valimiz ve AFAD destek çikarak zor durumda yalniz yasayan Irfan Yazgan dedemize konteyner getirdiler. Konteyneri yerine koyduk. Cami odasinda yatip kalkiyordu. Esyalarini birlikte konteynere tasiyacagiz. Konteyneri kadinlarimiz güzelce temizledi. Irfan dedenin yüzü gülmeye basladi" diye konustu.

Irfan Yazgan’in komsusu Hüseyin Adigüzel ise "Konteynerin çatisini yapiyoruz. Irfan dede kar, yagmur altinda kalmasin. Köyde biz ona sahip çikiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA