Gazzeli Berber Meslegini Hastane Önünde Yapmaya Devam Ediyor

Israil’in saldirilari nedeniyle Gazze sehrinden Deir El Balah’a göç eden Filistinli berber Khamis El Durra, çocuklariyla birlikte günlük yasamini devam ettirebilmek için meslegini Aksa Sehitleri Hastanesi’nin önünde yapmaya devam ediyor.

Israil ordusunun 7 Ekim’den bu yana karadan, denizden ve havadan yogun saldirilarina maruz kalan Gazze Seridi’nde günlük yasam, savasin gölgesinde devam ediyor. Israil’in saldirilari nedeniyle kuzeydeki Gazze sehrinden Deir El Balah’a göç etmek zorunda kalan berber Khamis El Durra, geçimini saglamak için meslegini sürdürmeye çalisiyor. El Durra, Israil’in saldirilarindan kaçan sivillerin sigindigi Aksa Sehitleri Hastanesi’nin önünde kisitli imkanlarla berberlik yapiyor. El Durra, "Gazze sehrinden geldim. Limanin yakininda yasiyordum. Israil’in bombardimanlarindan sonra göç etmek zorunda kaldim ve çalisabilmek için tiras malzemelerimi de yanima aldim. Hastaneye geldikten birkaç gün sonra param bitti. Biraz para kazanmak için burada, hastanede çalismaya basladim" dedi.

Nabil ve Uday adindaki iki çocugunun da kendisine yardim ettigini belirten berber El Durra, "Savasin bitmesini ve evlerimize dönebilmeyi umuyoruz. Bu savasin bir an önce bitmesini istiyoruz. Çünkü insanlar çok yorgun, sartlar çok zor" ifadelerini kullandi.

El Durra, Arap ülkelerine, Avrupa ülkelerine ve tüm dünya ülkelerine savasin sona ermesi için hareket etme çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA