Göl Manzarali Kayak Merkezi 'Kara' Hasret Kaldi Açiklamasi Yagis Olmadigi Için Sezon Açilamadi

Elazig’in Sivrice ilçesinde bulunan ve göl manzarasi ile dikkat çeken Hazarbaba Kayak Tesisinde hazirliklar tamamlanmasina ragmen karin yeterince yagmamasi nedeniyle sezon açilamadi.

Göl Manzarali Kayak Merkezi 'Kara' Hasret Kaldi Açiklamasi Yagis Olmadigi Için Sezon Açilamadi
Sivrice ilçesinde 2 bin 347 metre rakimli Hazar Daginin eteklerinde Hazar Gölüne hakim manzarasiyla dikkat çeken kayak merkezinde tüm hazirliklar tamamladi. Kis mevsiminin yarilanmasina ragmen yeterince kar yagmamasi nedeniyle Hazarbaba Kayak Merkezinde sezon açilmadi. Hazirliklarin tamamlandigi tesiste tek eksigin kar oldugunu belirten kayak egitmeni Ugur Atagün, kayak yapilabilmesi için ortalama 65 santim kara ihtiyaç oldugunu söyledi.



’’Kayak için 65 santim kara ihtiyaç var’’

Tesiste bakim çalismalarinin tamamlandigini dile getiren Egitmen Ugur Atagün, ’’Ayni zamanda pist düzenlemelerimiz tamami ile hazir. Ancak kar yeterli degil. Su an kar yagisi bekliyoruz. Kayak yapilabilmesi için ortalama 65 santim kara ihtiyacimiz var. Ayni zamanda makinemizin ezmesi gerekiyor. Bundan dolayi suan kari beklemek durumundayiz. Genel olarak çevre illere hizmet vermekteyiz. Diyarbakir, Malatya, Tunceli basta olmak üzere birçok ilden severek geliyorlar. Herkes arayarak kar yagdi mi, kayak yapiliyor mu diye soruyor. Ama maalesef kar su anda yeterli degil. Bir yandan kayak yaparken ayni zamanda göl manzarasini izleyebiliyorsunuz. Burasi bu manzara ile sayili tesislerden bir tanesidir. Hava durumuna baktigimiz zaman bir kar yagisi görülüyor. Yalniz yagdigi zaman rüzgarla birlikte oldugunda dagiliyor. Bundan da istedigimiz sonucu alamiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA