DOSTEK Gelecegin Bulusçularini Yetistiriyor

Denizli Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yer alan ve egitim ögretime açildigi günden bu yana teknoloji ve bilim alaninda önemli çalismalara imza atan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) gelecegin bulusçulari ve bilim insanlarini yetistiriyor.

DOSTEK Gelecegin Bulusçularini Yetistiriyor


Denizli’de egitim-ögretim alaninda önemli basarilara imza atan DOSTEK Koleji, alaninda uzman ögretmen kadrosu ve sadece ögrenme degil ögrendigini icraata dönüstürme odakli egitim anlayisiyla gelecegin bulusçularini yetistirmeye devam ediyor. Bugüne dek Türkiye ve Denizli genelinde düzenlenen birçok yarisma ve organizasyonda da ögrencilerin gelistirdigi onlarca projeyle yer alan ve aldigi sonuçlarla basari basamaklarini hizla tirmanan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Müdürü Saadettin Dumlu, Çocuk Bulusçular Günü kapsaminda açiklamalarda bulundu.

“DOSTEK’te her ögrenci en az bir projede ya da sosyal etkinlikte yer alir”

Okulda yapilan teknolojik çalismalar hakkinda bilgiler veren Okul Müdürü Dumlu; “Çagimiz bilgi çagi. Egitimin amaci da yeni çaga uygun insan gücü yetistirmek. Dolayisiyla biz de bu anlayisla ögrencilerimizde elde ettikleri bilgileri insanlik yararina kullanma kültürünü gelistirmeyi esas aliyoruz. Projelerle ögretim teknigi okulumuzun kurulusundan itibaren özel olarak üzerinde durdugumuz bir konu. Bu konuyu bir plan dâhilinde ciddi bir sekilde bugüne kadar uyguladik. Yola çikisimiz sudur; okulumuzda her ögrencimizin mutlaka en az bir projede veya bir sosyal etkinlikte görev almasi. Her türlü alt yapiyi da olusturuyoruz. DOSTEK’te okuyan her ögrenci mutlaka bir proje yapmistir ve yapmaya devam etmektedir. Mutlaka da tiyatroda, sporda, halk oyunlarinda vb. sosyal etkinlikte yer almistir” dedi.



“Yarismalar bizim için bir araçtir”

Türkiye’de düzenlenen birçok yarisma olduguna dikkat çeken Dumlu, “Bizler de bu yarismalara mutlaka katiliyoruz. Yarismalar bizim için araç. Temel amaç; ögrencilerimizin bilgi üretme, teknoloji üretme, ekip halinde çalisma becerisi, arastirma gibi kültürleri kazanmasi. Geçtigimiz senelerde Denizli’den en fazla proje üreterek TEKNOFEST’e katilan okuluz. Milli Egitim robot yarismasina en fazla projesi kabul edilen okuluz. 2024 yarismalarina su ana kadar ögretmenlerimiz öncülügünde ögrencilerimiz 60 projenin girisini yaptilar. Bana göre bu bir okul için rekordur. Bu gurur; bugüne kadar yarismalari amaç degil araç edinme kültürümüzün bir sonucudur. Önümüzdeki yillarda bu sayilar giderek artacaktir. Bu yil yine düzenlenecek olan TEKNOFEST’te de ögretmenlerimiz ve ögrencilerimizin yaptigi çalismalarla bir rekora imza atacagimiza inaniyorum” ifadelerini kullandi.

“Dünyadaki emsalleriyle yarisan ve onlari geçen gençler yetistiriyoruz”

Türkiye’nin girisimcilere ihtiyaci oldugunu vurgulayan Dumlu; “Bizler de Atatürk’ün hedef gösterdigi çagdas uygarlik düzeyine çikis için gençlerimizi dünyadaki emsalleriyle yarisabilecek ve onlari geçebilecek seviyeye getirme hedefiyle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda gelecegin bulusçularini yetistirmekten de gurur duyuyoruz. Basarilarimizda emegi geçen ögretmenlerimize ve ögrencilerimize, ayrica bizlere desteklerini hiç esirgemeyen Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü Yönetim Kurulu’na ve bölgemizde faaliyet gösteren sanayicilerimize çok tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA