Baskan Köse Engellilerle Bulustu

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Safranbolu Engelliler Dernegi üyeleri ile bir araya geldi.

Baskan Köse Engellilerle Bulustu
Safranbolu Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen organizasyona, Belediye Baskani Köse, Safranbolu Engelliler Dernegi Baskani Orhan Kayabasi, dernek yönetim kurulu üyeleri ile yaklasik 100 üye katildi.

Dezavantajli vatandaslari belediyenin yaptigi çalismalarda öncelikli olarak gördüklerini ve hayatlarini kolaylastiracak projeler yaptiklari, yapmaya da devam edeceklerini belirten Baskan Elif Köse, "Sizlerle bir arada olmak bizim için çok büyük bir keyif. Biz Safranbolu Belediyesi olarak göreve geldigimizden beri belediyenin yapmak zorunda oldugu rutin isler disinda, Safranbolu kentinde yasayan her vatandasin hayatini kolaylastiracak projeler yapmaya çalisiyoruz. Belediyecilik sadece asfalt dökmek, çöpleri toplamak, su ve kanalizasyonla ugrasmak degil bize göre. Sosyal belediyecilik anlayisi bu bölgede nasil olur onu göstermeye çalistik. Kültürel ve sosyal etkinliklerle zenginlestirdik Safranbolu’yu. Bize ulasarak derdini anlatan herkese derman olmaya çalistik" dedi.

Engelli vatandaslar için herkesin ayni sartlarda yasamaya hakki oldugu mottosuyla yola çikarak, engellilerin hayatlarini kolaylastirmak adina öncelikle otobüsleri yenilediklerini aktaran Köse, "Engelli vatandaslarimiz otobüslerimize kendi imkanlari ile binip inebiliyorlar. Emek Mahallesi’nde sizlerin yakinlarinizla keyifli vakit geçirebileceginiz engelsiz yasam alani olusturduk. Bu alan elbette yeterli degil ama su anda Mehmet Akif Ersoy Parki kiradaydi, kira süresi bitti, kiracimiz çiktigi an o alani engelli vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. 15 Temmuz Mahallesi’nde yaptigimiz basketbol sahasinin etrafini kamelyalarla çok güzel bir oturma alanina dönüstürüyoruz. Bizim amacimiz Safranbolu’da yasayan herkesin bu kentte yasamaktan mutlu olmasi" diye konustu.

Safranbolu Engelliler Dernegi Baskani Kayabasi ise yaptigi konusmada, asmaya çalistiklari her sorunda Safranbolu Belediyesinin her zaman yanlarinda oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA