AK Parti Ve CHP'den Ortak Tasima Seçmen Itirazi

AK Parti ve CHP Tasköprü belde teskilatlari usulsüz seçmen iddiasiyla Yalova Il Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

AK Parti Ve CHP'den Ortak Tasima Seçmen Itirazi
Yalova’nin Çiftlikköy ilçesine bagli Tasköprü beldesinde AK Parti ve CHP belde teskilatlari, Il Seçim Kuruluna tasima seçmen iddiasiyla itiraz dilekçesi verdi. Demokrat Partili Ismail Arslan’in belediye baskanligini sürdürdügü beldede tasima seçmen konusunda birlikte hareket eden iki partinin belde teskilat yöneticileri ortak basin açiklamasi gerçeklestirdi.

Tasköprü Meydani’ndaki açiklamaya AK Parti Belde Baskani Beytullah Ilgaz ve CHP Belde Baskani Hasan Sarimese’nin de katildi.

Ortak metni okuyan Sarimese, sunlari kaydetti:

“31 Mart 2024 tarihinde yapilacak olan yerel seçimlerde, Tasköprü Belediye Baskanini Tasköprü’de ikamet eden seçmenlerin belirlemesi amaciyla, tasima seçmenlerin tespiti ve kayitlarinin silinmesi konusunda gerekli mücadeleyi birlikte yapma yönünde Adalet ve Kalkinma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Belde Baskanlari olarak fikir birligine vardik. Iki siyasi parti tarafindan Tasköprü Merkez Mahallesi ve Yeni Mahalle muhtarliklarinda askiya çikarilan seçmen listelerinin incelenmesi sonucunda, seçim sonucunu dogrudan etkileyebilecek sayida, hayatinda hiç Tasköprü beldesine gelmemis kisilerin sanki Beldemizde ikamet ediyormus gibi gösterilip isimlerinin askiya çikarilan seçmen listelerinde yer aldigi tarafimizca tespit edilmistir. Agirlikli olarak Elmakent Sitesi, Basak Sitesi, Zuhal Kent Sitesi ve Tasköprü Merkez Mahallesinde bazi evlere misafir vatandas olarak kayit yapilmak üzere çok sayida tasima seçmen kaydi bulunmaktadir. Örnegin Yeni Mahalle Arif Hikmet Kulunyar Caddesi’nde bulunan Elmakent Sitesi’nde sadece bir evde oturmadigi halde 11 adet tasima seçmenin kayitli oldugu, ayni sitede baska bir evde ise farkli soy isimlerde 4’ü bayan 2’si erkek toplam 6 tasima seçmenin kayitli oldugu tespit ettigimiz evlerden sadece bazilaridir. Tespit edilen tasima seçmenlerin silinmesi hususunda gerekli itirazlar Il Seçim Kurulu’na dilekçe verilerek yapilmistir. Buradan basta Sayin Valimizi, Çiftlikköy Kaymakamimizi ve Yalova Il Seçim Kurulu Baskanimizi tespit edilen tasima seçmenlerin seçmen listesinden silinmesi hususunda göreve davet ediyoruz. Sürecin takipçisi olacagimizi, seçim sonucuna etkisi olabilecek tüm olumsuz ve hukuka aykiri durumlarin yine tarafimizca dikkat ve özenle takibinin yapilacagini kamuoyuna saygiyla sunariz.”
Kaynak: İHA