Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, yurdun genelinin parçali ve çok bulutlu, Orta ve Dogu Akdeniz, Iç Anadolu’nun güney ve dogusu, Orta ve Dogu Karadeniz (Samsun disinda), Dogu Anadolu’nun kuzey ve batisi, Güneydogu Anadolu ile Antalya, Mus ve Bitlis çevrelerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Yagislarin, Osmaniye, Kahramanmaras ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nin dogu, İçel’in bati kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor. Yagislarin, genellikle yagmur ve saganak, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu’nun kuzeyi ile Mus ve Bitlis çevrelerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Iç ve bati kesimlerde pus ve sis, dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunda çig tehlikesi bulunmaktadir.

Hava sicakliginin Marmara, Karadeniz kiyilari ile Güneydogu Anadolu’da 3 ila 5 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise güney, Marmara ile Karadeniz kiyilarinda kuzey yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu 9

Istanbul: Parçali bulutlu 11

Izmir: Parçali bulutlu 17

Adana: Parçali çok bulutlu, aralikli saganak yagisli 13

Antalya: Parçali çok bulutlu, bu aksam saatlerinde il genelinin gece saatlerinden itibaren dogu kesimlerinin yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin dogu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve siddetli olmasi bekleniyor. 19

Samsun: Parçali ve çok bulutlu 12

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde yagmurlu 11

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde kar yagisli 2

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli 9
Kaynak: İHA