Bayburt'ta Kar Yagisi

Bayburt kent merkezi yagan karla beyaz örtüye büründü.

Bayburt'ta Kar Yagisi
Bir süredir yagisin yasanmadigi Bayburt’ta, bugün kar etkili oldu. Bayburt’ta aralik ve ocak ayinin kurak geçmesi vatandaslari tedirgin ederken, bugün yagan kar bir nebze olsun vatandasin yüzünü güldürdü. Kar yagisini yetersiz bulan vatandaslar, yaz aylarinda kuraklik yasamamak için, çiftçilerin mahsullerinin bereketli olmasi adina lapa lapa kar yagmasini dilediler. Eski kislarin yasanmadigini belirten Bayburtlular, küresel isinmanin etkisini günden güne hissettiklerinin belirterek, havalarin iliman geçtigini söylediler.

Yagan karla birlikte sahada hazir bulunan Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri, kepçe ve kar küreme araçlariyla sokak ve mahalle aralarinda çalisma baslatti. Vatandaslarin ve araç trafiginin yogun oldugu yerde çalisma yürüten ekipler, yollarda biriken karlari temizlediler.

Bununla birlikte sehir merkezinde etkili olan kar yagisi hava sicakligini olumlu yönde etkiledi. Bayburt’ta sifirin altina düsen hava sicakligi kar yagisinin ardindan 2 derece olarak ölçüldü, soguk ve kuru hava yerini az da olsa iliman havaya birakti.

Kar yagisini yetersiz bulan demirci esnafi Rahim Kutluer, "Bu sene kar pek yagmadi, biz de yagan kar sonucunda dükkan önümüzü süpürecek güne basladik. Nispeten bu kar yagisi bizi memnun etmedi. Tarimla ugrasan çiftçilerimizi bu durum daha çok olumsuz etkiliyor" diyerek konustu.

Kaynak: İHA