Van'da Korkutan Yangin

Van’in Ipekyolu ilçesinde bilinmeyen bir sebepten dolayi çikan yangin korkulu anlar yasatti.

Van'da Korkutan Yangin
Edinilen bilgilere göre olay, Ipekyolu ilçesine bagli Hafiziye Mahallesi’ndeki 7 katli bir binada meydana geldi. Binanin üçüncü katinda bilinmeyen bir nedenle çikan yangina müdahale eden vatandaslar, ayni zamanda itfaiye ekiplerine haber verdi. Binayi saran dumanlar üst kattaki apartman sakinlerine korku dolu anlar yasatirken, olay yerine kisa sürede varan itfaiye ekipleri, yangini kontrol altina aldi. Yanginda can kaybinin olmamasi sevindirirken, çikan dumandan etkilenen vatandaslara ise ambulans içerisinde müdahale edildi.

Yanginin maddi hasara yol açtigini ifade eden Medeni Sener isimli apartman sakini, “Yaklasik saat 10.00 civariydi. Yangini fark ettigimiz anda hemen dogalgazi, elektrik kontagini kapattik. Kimsenin çok sükür canina bir sey olmadi. Sag olsunlar itfaiyeciler gelip müdahale ettiler. Tabi ki facianin esiginden dönüldü diyebilirim” dedi.

Mahalle Muhtari Bayram Sönük ise yangini ilk olarak apartman kapicisinin fark ettigini aktararak, “Mahalle sakinleri ile birlikte içerdeki kapiyi zorlayarak açtik. Kapiyi açana kadar itfaiye ekipleri geldi ve çok sükür yangin söndürüldü. Allah’a sükür can kaybi veya yaralanma yok” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA